• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Uitdager Wezet: "Bocholt blijft favoriet voor de titel"

  Bart Lenders en Korneel Douven

  Welke coach kroont zich tot Belgisch kampioen? Bart Lenders (Bocholt) of Korneel Douven (Wezet)?

  Als Wezet topfavoriet Bocholt nog een hak zet in de handbalfinale, is de allereerste titel binnen voor de club. "Maar ik verwacht dat Bocholt furieus gaat beginnen", blikt coach Korneel Douven vooruit. "We gaan strijd leveren", belooft zijn collega van Bocholt Bart Lenders.

  Wezet: "Bocholt weer laten twijfelen"

  Wezet opende zaterdag de handbalfinale met een verrassende 29-26-zege. "We hebben onszelf in de voet geschoten door op de belangrijke momenten missers te produceren", zoekt Bocholt-coach Bart Lenders naar een verklaring.

   

  "Als we hen weer aan het twijfelen kunnen brengen, dan maak je opnieuw een kleine kans. Maar Bocholt blijft de favoriet", stelt Korneel Douven van Wezet.

   

  "We hebben Bocholt zaterdag onder de 30 doelpunten gehouden en dat maken ze niet vaak mee. Slaag je daarin dan maak je kans om de wedstrijd te winnen. Mijn team is alvast gemotiveerd om er donderdag weer vol voor te gaan."

   

  Wezet kan een allereerste prijs pakken in de clubgeschiedenis. Dan moet het donderdag of zaterdag wel winnen in de zaal van BeNeLeague-kampioen Bocholt. "De titel willen pakken is één ding, maar hem kunnen pakken in het hol van de leeuw is een andere zaak. Ik verwacht dat ze furieus zullen beginnen. Op zijn Bocholts, zoals ze al jaren spelen."

  Bocholt: "Thuisvoordeel gaat doorwegen"

  "Ik weet niet of wij ooit zo slecht gespeeld hebben in een finale als vorige week zaterdag. We hebben dus heel wat marge én we beschikken over het thuisvoordeel", stelt Bart Lenders van titelverdediger en 3-voudig landskampioen Bocholt. 

   

  "Nu is het aan ons om de handschoen op te nemen, strijd te leveren en proberen de 1–1 te maken. Dan wordt het extra spannend. Dan komt er een belle en gaat dat thuisvoordeel doorwegen. We moeten de rug rechten en nu laten zien waarom we voor de finale de favoriet waren.”

  Handbal: play-offs

  Finale
  Wezet Bocholt 29-26
  Bocholt Wezet 29-28
  Bocholt Wezet 28-27
  Speeldag 1
  Tongeren Sporting NeLo 31-27
  Bocholt Wezet 32-28
  Speeldag 2
  Sporting NeLo Wezet 33-33
  Tongeren Bocholt 27-36
  Speeldag 3
  Bocholt Sporting NeLo 38-29
  Wezet Tongeren 34-25
  Speeldag 4
  Wezet Bocholt 29-35
  Sporting NeLo Tongeren 36-28
  Speeldag 5
  Sporting NeLo Bocholt 31-31
  Tongeren Wezet 18-21
  Speeldag 6
  Wezet Sporting NeLo 33-22
  Bocholt Tongeren 37-27

  Stand play-offs
      M M+ M= M- PTN
  1. Bocholt 6 5 1 0 15
  2. Wezet 6 3 1 2 10
  3. Sporting NeLo 6 1 2 3 6
  4. Tongeren 6 1 0 5 3