• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Supporters dolblij: "Iemand als Kompany brengt goede spelers naar Anderlecht"

  De terugkeer van Vincent Kompany naar de Belgische velden was zeker bij fans van Anderlecht het gespreksonderwerp van de dag. De toekomst klaart plots op: "Hij heeft 3 jaar kunnen leren van Guardiola."

  "Vandaag is het begin van de wederopbouw", klinkt het bij enkele fans uit Wetteren.  "We hebben dit jaar diep gezeten, maar we zijn blijven supporteren en we zullen dat blijven doen. Vandaag beginnen we weer met Anderlecht de grandeur te geven die het verdient."

   

  "Ik had al gedacht dat hij zou terugkeren naar paars-wit. Maar met zijn sterke prestaties van de laatste maanden zag ik die kans toch verkleinen. Ik vreesde dat hij naar een ploeg zou gaan die veel meer te bieden had.  Maar blijkbaar heeft het DNA van Anderlecht toch de doorslag gegeven."

  Vandaag beginnen we weer met Anderlecht de grandeur te geven die het verdient

  "Tonnen ervaring uit Engeland"

  Toch worden er hier en daar vragen gesteld bij de combinatie speler-trainer die de Rode Duivel zal maken. Die combinatie is niet vanzelfsprekend en bovendien heeft Kompany  geen enkele ervaring als trainer. Maar daar zijn de fans helemaal gerust op.

   

  "Het hoeft geen nadeel te zijn. Hij heeft een goed voorbeeld gehad bij Manchester City.  Als je 3 jaar onder Pep Guardiola kunt spelen, dan heb je veel opgestoken. Ik veronderstel dat hij de nodige ondersteuning zal meebrengen."

   

  "Ik denk dat hij tonnnen ervaring meeneemt uit Engeland. Hij heeft daar alles meegemaakt. Zo iemand zal ervoor zorgen dat er goede spelers naar Anderlecht komen."

   

  "Kompany zal een trainer zijn zowel op als naast het veld. En dat is belangrijk voor de sterke jeugd die Anderlecht wel heeft."