• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Marc Wilmots verlaat Iran zonder zijn handtekening te plaatsen

  Marc Wilmots leek op weg om bondscoach van Iran te worden, maar mogelijk komt er toch een kink in de kabel. Wilmots heeft het land verlaten zonder een contract te ondertekenen, zo meldt het Iraanse persagentschap Isna.

  "Marc Wilmots heeft de Iraanse infrastructuur bezocht en had een onderhoud met bondsvoorzitter Mehdi Taj. Als de twee partijen erin slagen een akkoord te bereiken, zal Wilmots terugkeren naar Teheran om een contract te ondertekenen en aan zijn taak te beginnen", zegt Isna.

   

  Woensdag zette de voormalige coach van de Rode Duivels voet aan de grond in Iran. Hij werd er hartelijk ontvangen en kreeg een rondleiding. Volgens Isna zou hij nog de dag zelf zijn handtekening plaatsen als nieuwe Iraanse bondscoach, in opvolging van de Portugees Carlos Queiroz. Wilmots zou er tekenen tot het WK 2020 en jaarlijks ruim een miljoen euro opstrijken.

   

  Mogelijk houden de Amerikaanse sancties tegen Iran verband met de moeilijke onderhandelingen. Zo zou het verbod op internationale bankoverschrijvingen de grootste hinderpaal zijn bij de gesprekken.