• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Na 6 clubs en 3 bekers bergt Mbaye Leye zijn voetbalschoenen op

  Mbaye Leye heeft op zijn 36e zijn afscheid als voetballer aangekondigd. De Senegalees speelde in ons land bij Zulte Waregem, Gent, Standard, Lokeren, Eupen en Moeskroen. In 2013 won hij de Ebbenhouten Schoen.

  Vanavond sluit Moeskroen zijn seizoen af tegen Waasland-Beveren. Dat wordt ook de laatste match van Mbaye Leye als profvoetballer. De spits kondigde zijn afscheid deze ochtend zelf aan op sociale media. "Ik ben net wakker geworden met een voldaan gevoel en zo heb ik het einde van een mooi hoofdstuk in mijn leven bereikt."

   

  "Ik heb altijd geweten wat ik wou bereiken en na dit fantastische seizoen met Moeskroen is het moment gekomen om de bladzijde om te draaien." Leye bedankte iedereen en zijn kinderen en vrouw in het bijzonder.

   

  Leye debuteerde in het seizoen 2007-2008 in de Belgische competitie bij Zulte Waregem. Hij droeg ook het shirt van AA Gent, Standard, Lokeren, Eupen en Moeskroen. De spits won de Beker van België drie keer: met AA Gent (2010), Standard (2011) en Zulte Waregem (2017). In 2013 kreeg hij de Ebbenhouten Schoen als beste Afrikaanse speler in de hoogste klasse.

  Leye kondigde zijn afscheid aan op Instagram

  Enkele reacties op zijn afscheid