• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De gouden geheimen uit PO II: 10 uitblinkers die bijna niemand bezig zag

  Felipe Avenatti is een belangrijke pion in het succes van KV Kortrijk.

  Play-off II staat doorgaans in de schaduw van Play-off I, maar toch waren er enkele spelers die toch voor het nodige peper en zout zorgden in de "kneusjescompetitie". Wij vonden 10 smaakmakers.

  1. Brian De Keersmaecker (Beerschot Wilrijk)

  De 19-jarige Brian De Keersmaecker maakte zijn debuut voor Beerschot Wilrijk in de wedstrijd tegen Eupen. Hij viel in en scoorde bijna onmiddellijk na zijn invalbeurt het 2e doelpunt van de wedstrijd. De aanvallende middenvelder geloofde zijn eigen ogen niet. Zijn doelpunt bezorgde hem speelminuten in elke wedstrijd die erop volgde. 

   

  “Ik denk dat dit de droom is van elke jonge voetballer. Het dringt nog niet goed door. Ik wist op het moment van scoren eerst echt niet wat te doen. Ongelooflijk. Je ziet die bal binnenvliegen en dan gaat er van alles door je hoofd. Ik wist geen blijf met mijn emoties", zei De Keersmaecker na de wedstrijd.

   

  De Keersmaecker kreeg 2 weken later een contract van 2 jaar onder de neus geschoven. 

  2. Youssoufou Niakaté (Union)

  Niakaté is dé man van Union wanneer er doelpunten gemaakt moeten worden. We leerden hem al kennen door zijn hattrick in de beker tegen Anderlecht, maar in Play-off II bewees hij geen eendagsvlieg te zijn. De Fransman scoorde in 9 wedstrijden al 9 doelpunten en gaf ook nog eens 3 assists. Met een voet in 12 doelpunten heeft hij op zijn eentje Union al een pak punten opgeleverd.

   

  Op de 1e speeldag van Play-off II had Niakaté een enorme invloed op het wedstrijdverloop. Hij scoorde 2 keer en lokte een strafschop uit. In onderstaand fragment kan u Niakaté in actie zien.

  3. Christian Brüls (Westerlo)

  Brüls heeft bij Westerlo opnieuw zijn rentree gemaakt op de Belgische velden. De Oostkantonner zat sinds vorige zomer zonder club en kreeg in februari een aanbieding van Westerlo. Sinds zijn komst heeft hij bijna elke wedstrijd gespeeld. Met zijn ervaring bleek hij ook al regelmatig van goudwaarde, ook al is de ex-speler van o.a. Gent, Standard en Westerlo zelf naar eigen zeggen nog altijd niet topfit.

   

  VIDEO: Brüls scoort met een knap afstandsschot tegen Eupen (0-3):

  4. Euloge Fessou Placca (Beerschot Wilrijk)

  De Togolese spits scoorde in Play-off II de 1e hattrick uit zijn carrière in de overwinning tegen Westerlo. Placca stond een half jaar aan de zijlijn met een blessure, maar heeft bewezen weer volledig terug te zijn. Fessou Placca is niet alleen goed voor doelpunten, maar hij brengt ook creativiteit in het spel van Beerschot-Wilrijk.

  5. Felipe Avenatti (KV Kortijk)

  Met 7 doelpunten en 2 assists in 7 wedstrijden is Avenatti de absolute topper bij Kortrijk, een van de smaakmakers in Play-off II. De ploeg van trainer Yves Vanderhaeghe staat op kop in Play-off II.

   

  De Uruguayaan scoort aan de lopende band in een elftal dat mooi voetbal brengt in Play-off II. Bekijk hieronder de beelden van de knotsgekke wedstrijd tussen Kortrijk en Zulte Waregem met 2 goals en een assist van Avenatti.

  6. Daichi Kamada (STVV)

  Daichi Kamada was in de reguliere competitie al een van de uitblinkers bij STVV en die lijn trok hij in Play-off II door.  3 doelpunten en 5 assists staan al op zijn teller en de Japanner blijft ervoor gaan.

   

  Bekijk hieronder de knalprestatie van Kamada tegen Westerlo.

  7. Yuta Toyokawa (Eupen)

  We kennen Yuta Toyokawa van de ongelooflijke wedstrijd op het einde van vorig seizoen tegen Moeskroen. De Japanner scoorde toen 3 keer op de slotspeeldag en redde zo Eupen van de degradatie.

   

  Maar ook dit seizoen heeft Toyokawa een grote impact op de ploeg uit de Oostkantons. Zo was hij goed voor 2 doelpunten in Play-off II en zorgde hij bijna eigenhandig voor de winst tegen KV Oostende. Kijk hieronder nog eens naar de hoogtepunten uit die match.

  8. Manuel Benson (Moeskroen)

  Benson is nog maar net terug na een knieblessure, maar bij zijn eerste volledige match toonde hij meteen zijn waarde met 2 goals, waardoor hij  alsnog 1 punt voor Moeskroen tegen Union.

   

  Bekijk hieronder de 2 belangrijke doelpunten van Benson in het gelijkspel tegen Union.

  9. Percy Tau (Union)

  Met 3 goals en 4 assists in Play-off II is Percy Tau een belangrijke speler voor Union. De 25-jarige Zuid-Afrikaan scoorde onlangs nog 2 belangrijke doelpunten in het gelijkspel tegen Moeskroen en tegen Cercle was hij goed voor de winning goal (zie video hieronder).

  10. Victor Osimhen (Charleroi)

  De 20-jarige Nigeriaan zorgde met zijn 4 doelpunten en een belangrijke assist tegen Eupen al voor heel wat actie bij Charleroi. Osimhen was in Play-off II dus al betrokken bij 5 doelpunten.

   

  Bijna geruisloos is Osimhen opgeklommen naar de 3e plaats in de topschutterstand, met 16 doelpunten op de teller. Bekijk hieronder zijn treffer tegen Beerschot Wilrijk van afgelopen weekend.