• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dopingbekentenissen kosten Hondo zijn job als bondscoach Zwitserland

  Voormalig Duits wielrenner en baanwielrenner Danilo Hondo is niet langer bondscoach van de Zwitserse wielerploeg. Hondo is ontslagen nadat hij in een interview toegaf tijdens zijn carrière aan bloeddoping gedaan te hebben.

  Hondo deed zijn bekentenissen bij de Duitse zender ARD. De 45-jarige Duitser gaf toe dat hij tijdens zijn carrière aan bloeddoping gedaan heeft. Hondo zou deel uitgemaakt hebben van het dopingnetwerk uit Erfurt.

   

  Volgens Hondo was het "de grootste fout in mijn leven" toen hij in 2011 besliste een beroep te doen op een arts uit het Duitse Erfurt, die nu de spilfiguur blijkt te zijn in een internationaal dopingnetwerk.

   

  Danilo Hondo kan u kennen van zijn tweede plaats in Milaan-Sanremo in 2005 of zijn negende plaats in de Ronde van Vlaanderen in 2010. In 2005 had Hondo al eens positief getest op het verboden product carphedon, in 2014 zette hij een punt achter zijn profcarrière.