• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Luis Suarez na 4-0 in Liverpool: "We leken wel schooljongetjes"

  Luis Suarez spaarde na afloop van de dramatische uitschakeling in de Champions League zijn ploegmaats niet. Volgens de Uruguayaanse spits stonden zijn ploegmaats te slapen bij de 4-0 van Divock Origi.

  Divock Origi profiteerde van concentratieverlies bij Barcelona toen hij de snel genomen hoekschop van Alexander-Arnold in doel werkte voor de beslissende 4-0. "Bij die 4-0 leken we op schooljongetjes", was Luis Suarez kritisch. "Dat is onaanvaardbaar."

   

  "We voelen allemaal heel veel pijn en nu moeten we ons opmaken voor alle kritiek die op ons af zal komen. We moeten in de spiegel kijken, want het overkomt ons voor het tweede jaar op een rij. Je mag dezelfde fout geen twee jaar na elkaar maken."

   

  Vorig jaar gaf Barcelona in de kwartfinales in Rome een 4-1-voorsprong uit de heenmatch nog weg. Net als tegen Roma vorig jaar bracht Barça-coach Ernesto Valverde tegen Liverpool dezelfde 11 spelers aan de aftrap als in de heenmatch.

   

  Maar Suarez zette zijn coach uit de wind. "Het zijn de spelers die gefaald hebben in de match. De coach had dezelfde tactiek als in de heenmatch klaar, maar Liverpool geloofde er vanaf de eerste minuut in en wij moeten boos zijn op onszelf voor onze ingesteldheid."

  Valverde: "Dat dit ons opnieuw moet overkomen"

  Het was een terneergeslagen Ernesto Valverde die de pers te woord stond na de uitschakeling. "We zitten in zak en as", zei de Spaanse coach. "We zijn op een heel pijnlijke manier uitgeschakeld. Het is onze eerste nederlaag in deze CL, maar we liggen er wel uit."

   

  Vorig jaar beleefde Barcelona een gelijkaardig verhaal tegen Roma. "Dat dit ons opnieuw moet overkomen na vorig jaar in Rome... We waren gewaarschuwd na vorig jaar, maar het gebeurt opnieuw. Liverpool nam risico's en zette hoog druk en wij hebben de kansen gehad om het af te maken, maar hebben die kansen niet genomen."

   

  "Dit is voor ons en voor onze supporters een verschrikkelijke avond. Na de vierde goal van Liverpool hadden we de kracht niet meer om terug te slaan. We gaan enkele moeilijke dagen tegemoet, het zal even duren voor dit verwerkt is. Na de boetedoening moeten we ons richten op de finale van de Copa del Rey."

  Bekijk het journaal met de sensationele zege van Liverpool