Ga naar de inhoud
Moura is de held voor Tottenham met 3 goals in de 2e helft.

Knotsgek! Goal in 95e minuut levert Tottenham Champions League-finale op

 do 9 mei 2019 01:00
Ajax
einde
2-3
Tottenham Hotspur
  1. 5' - Doelpunt - Matthijs de Ligt (1 - 0)
  2. 16' - Geel - Moussa Sissoko
  1. 50' - Geel - Kasper Dolberg
  2. 59' - Doelpunt - Lucas Moura (2 - 2)
  3. 77' - Geel - Hakim Ziyech
  4. 90+5' - Geel - André Onana
  5. 90+6' - Doelpunt - Lucas Moura (2 - 3)
UEFA Champions League - speeldag 2 - 08/05/19 - 21:02
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
5'
Matthijs de Ligt
5'
Matthijs de Ligt
1 - 0
59'
Lucas Moura
2 - 2
Lucas Moura
59'
90+6'
Lucas Moura
2 - 3
Lucas Moura
90+6'

Ook de tweede halve finale van de Champions League heeft een verrassende ontknoping gekregen. Tottenham leek halfweg uitgeteld, maar plaatste zich dankzij een late zege op het veld van Ajax. Een doelpunt in de 95e minuut deed de sensatie van het seizoen de das om.

Ajax-Tottenham in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na 45 minuten bibberen en beven lijkt Ajax te ontsnappen, maar Lucas Moura is beul met dienst. De Braziliaan mikt in de 95ste minuut de beslissende treffer binnen.
  • Man van de match: Met invaller Llorente komt Lucas Moura veel beter tot zijn recht in de aanval. De Braziliaan sloeg Ajax met verstomming met een hattrick.
  • Opvallend: Deze Champions League-campagne blijft verbazen. Na sensationele comebacks van onder meer Manchester United, Juventus en Liverpool maakt ook Tottenham het onmogelijke waar.

Het journaal laat met o.a. de onwaarschijnlijke ontknoping in Ajax-Tottenham in de CL

Ajax zit halfweg op rozen

“Als je bij de laatste vier zit, ben je goed.” Ajax demonstreerde al in de openingsminuten dat het niet onterecht lof had gekregen van Tottenham-coach Mauricio Pochettino. Een afgeweken schot van Tadic zette doelman Lloris meteen aan het werk.

 

Bij de daaropvolgende corner vergat Trippier een basislesje: verlies Matthijs de Ligt nooit uit het oog. De aanvoerder rukte zich los van zijn bewaker en schonk Ajax een droomstart: 1-0.

 

Tottenham moest nu al twee keer scoren na de nederlaag in de heenwedstrijd, maar liet zich niet uit het lood slaan. Een voorzet-schot van Son belandde op de paal, een tweede poging van de Zuid-Koreaan belandde in de armen van Onana. De Spurs toonden wel de juiste intensiteit, maar Ajax verdedigde volwassen.

 

En de thuisploeg was vooral een pak efficiënter. Een knappe tegenaanval kwam via Van de Beek en Tadic bij Ziyech, die heerlijk in de rechterbovenhoek devieerde. Ajax legde halfweg al zijn hand op het tweede finaleticket.

Tottenham met Houdini-truc na de rust

"Don't worry about a thing" van Bob Marley schalde net voor de start van de tweede helft door de speakers in de Johan Cruijff Arena. Maar de Ajacieden hadden zich beter wat meer zorgen gemaakt, zeker met de stunt van Liverpool in het achterhoofd.

 

Al het goede van de eerste helft bij Ajax - volwassen verdedigen, efficiëntie, controle - bleef achter in de kleedkamer. Tottenham, met de ijzersterke invaller Fernando Llorente, trok het laken naar zich toe.  Lucas Moura werkte een counter netjes af in de benedenhoek.

 

De alarmbellen gingen af in Amsterdam, maar nog voor coach Erik ten Hag kon reageren, lag de gelijkmaker al in het mandje. Onana pakte uit met een wereldparade, maar loste de bal. Opnieuw kon Lucas Moura profiteren, dribbelen en raak schieten.

 

Ajax ging op zoek naar zijn alter ego van de eerste helft, maar kon zijn kansen niet meer afmaken. Na een knal op de paal van Ziyech werd het vooral bibberen en beven in Amsterdam. Vooral toen Vertonghen op de lat kopte en ook zijn rebound miste leek de thuisploeg door het kleinste gaatje te ontsnappen.

 

Maar in de absolute slotminuut kreeg Ajax dan toch een dreun van jewelste. Lucas Moura - opnieuw de Braziliaan - verschalkte Onana een derde keer. Tottenham vergezelt Liverpool in de Engelse finale van de Champions League, Ajax blijft uitgeteld en gedesillusioneerd achter.

Fase per fase

90+9'

Einde

We krijgen een Engelse finale in de Champions League. Ajax leek halfweg zeker van het ticket, maar Tottenham draaide het in een knotsgekke tweede helft nog helemaal om.
90+9' tweede helft
90+7'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
90+6'

Dan toch 2-3

Wat gebeurt er allemaal!! In de 95ste minuut mikt Lucas Moura zijn derde treffer in het hoekje. Ajax ligt uitgeteld neer op het veld.
90+6'
goal
Ajax
2-3
Tottenham Hotspur
Lucas Moura
Tottenham Hotspur
90+5'
90+4'

Laatste corner?

Tottenham pompt, Ajax verzuipt nog niet. Lloris komt naar voor bij een corner, maar dat levert niets op.
90+3'
Ziyech laat het na om de wedstrijd te beslissen, Lloris redt.
90+1'
Tadic en De Jong lanceren een tegenaanval, Alderweireld houdt de hoop van Tottenham in leven met een knappe sliding. Er blijven nog 4 minuten over.
90+1'

Vijf minuten extra

Ajax moet het nog vijf minuten volhouden om in de finale te komen.
90'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
90'
Donny van de Beek slentert naar de zijlijn om nog wat kostbare seconden te stelen. Verdediger Magallan staat klaar om in te vallen.
88'
Ook Son dringt aan, maar Ajax ontsnapt opnieuw. De Zuid-Koreaan knalt net over.
87'
87'

Vertonghen op de lat

Pech voor Jan Vertonghen! De Rode Duivel kopt een corner op de lat en kan ook de rebound niet benutten. Ajax komt met de schrik vrij.
86'
Met wat geluk krijgt Son de bal in het strafschopgebied. De Zuid-Korean twijfelt niet en haalt meteen uit. Wat een spannend slot!
84'
Het wordt nog een tiental minuten zenuwslopend aftellen voor de Ajacieden. Tottenham dringt aan, Ajax is te nerveus om de bal bij te houden.
83'
Pochettino gooit zijn laatste troeven op tafel. Erik Lamela neemt de plek in van rechtsachter Trippier, Ben Davies vervangt Rose.