• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Extra Time ziet Kompany's goal: "Hallo, kroket. Hier heeft hij heel seizoen voor gerust"

  " "

  Filip Joos, Wesley Sonck, Peter Vandenbempt en Marc Degryse weten niet goed wat ze zien.

  Extra Time en Manchester City-Leicester City vielen gisteren samen. Maar dat hield het voetbalprogramma niet tegen om de wereldgoal van Kompany meteen te tonen. De monden van de panelleden vielen open van verbazing. Ze verwezen meteen ook naar 2 goals van Kompany uit 2012.

  De complimenten vlogen om de tafel bij Peter Vandenbempt, Wesley Sonck, Marc Degryse en Filip Joos: "Hallo kroket. Dat is Messi. Dat heeft hij in zijn leven nog nooit gedaan. Daar heeft hij een heel seizoen voor gerust. Hij was al een icoon, maar nu is hij het maal 2." Het panel ziet City de titel niet meer ontglippen op de slotspeeldag.

  The real stuff:

  Kompany doet iets gelijkaardigs tegen United in 2012:

  Aan de tafel werd meteen verwezen naar de stadsderby City-United uit 2012. Op 30 april van dat jaar maakte Kompany ook de enige treffer - toen met de kop - in een titel beslissende match. City wipte zo 2 speeldagen voor het einde over United: het telde evenveel punten, maar had een beter doelsaldo. Dat bleef zo tot het einde: City kampioen. Het was de eerste titel van Kompany bij City, nu kan hij zijn 4e vieren.

  Bij de Rode Duivels schiet hij tegen Schotland in 2012 ook in de winkelhaak:

  Ook de interland tegen Schotland van jaren geleden komt naar boven: in oktober 2012 trapte Kompany in de WK-kwalificatie-interland thuis de bal fraai in de winkelhaak en legde zo de 2-0-eindstand vast. Hij stond toen wel in de 16 en kapte eerst nog zijn man uit.