• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Quartararo onttroont Marquez als jongste rijder op de pole

  De Fransman Fabio Quartararo heeft op het circuit van Jerez de pole veroverd voor de GP van Spanje in de MotoGP. Met zijn 20 jaar en 14 dagen is de rijder van Yamaha de jongste ooit die de kwalificaties in de koningsklasse van de motorsport wint.

  In 2013 was ene Marc Marquez 20 jaar en 63 dagen toen hij in Amerika zijn eerste pole uit zijn carrière veroverde. Ondertussen is Marquez vijfvoudig wereldkampioen, maar de jongste winnaar van een kwalificatie in de koningsklasse is hij dus sinds vandaag niet meer. 

   

  Fabio Quartararo was in Jerez de la Frontera 0,082 seconden sneller dan zijn Italiaanse teamgenoot Franco Morbidelli. Wereldkampioen Marc Marquez zette de derde tijd neer op zijn Honda en start in zijn thuisrace mee op de voorste rij.