• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Antwerpen is in 2023 de gaststad voor het WK turnen

  Nina Derwael veroverde op het afgelopen WK in Doha goud aan de brug met ongelijke leggers.

  Het Antwerpse Sportpaleis is in 2023 het decor voor het wereldkampioenschap turnen. De stad is door de Internationale Gymnastiekfederatie aangeduid als gaststad. Het evenement zal plaatvinden van 29 september tot 8 oktober.

  Het zal in 2023 precies tien jaar geleden zijn dat Antwerpen het WK turnen mocht organiseren. Ook in 1903 vond de wereldtitelstrijd (1e editie) plaats in Antwerpen, dat vorig jaar het decor was voor het WK acrobatische gymnastiek.

   

  "Met trots slaan Gymfed, de Vlaamse overheid en de Stad Antwerpen 10 jaar na de laatste editie de handen opnieuw in elkaar voor een onvergetelijk topsportevenement", meldt Gymnastiekfederatie Vlaanderen.

   

  "Dit preolympisch WK is de belangrijkste en grootste gymnastiekcompetitie in 2023. Naast de wereldtitels mikken de gymnasten bij de vrouwen en mannen  in Antwerpen namelijk ook op de laatste teamtickets voor de Olympische Spelen die in 2024 in Parijs plaatsvinden."

   

  Vlaams minister van Sport Philippe Muyters reageert enthousiast op de aanduiding van Antwerpen als gaststad. "Gymnastiek is met bijna 130.000 leden een heel populaire sport in Vlaanderen waarin we het op topsportvlak momenteel heel goed doen."

   

  "We hebben enorm geïnvesteerd, bijvoorbeeld in de nieuwe topsporthal in Gent. We zijn ook bijzonder trots dat we samen met de Gymfed en Stad Antwerpen het WK in 2023 naar Vlaanderen halen en zo onze Vlaamse atleten de kans geven om te schitteren voor thuispubliek."