• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van den Broeck: "Evenepoel zal zich zeker tonen in de Ronde van Romandië"

  Evenepoel toonde zich al in de Ronde van Turkije.

  Evenepoel toonde zich al in de Ronde van Turkije.

  De ronderenners zijn vanaf vandaag weer aan het woord in de Ronde van Romandië. Van Belgische zijde is het uitkijken naar Thomas De Gendt, Victor Campenaerts en Remco Evenepoel. "Ik verwacht dat Evenepoel lang zal kunnen meegaan in de bergritten", zegt Jurgen Van den Broeck, de laatste Belg die in de top 10 eindigde in Romandië.

  "Deceuninck-Quick Step steunt Evenepoel in wat hij doet"

  9e in de Ronde van San Juan en 4e in de Ronde van Turkije. Remco Evenepoel heeft op 19-jarige leeftijd al enkele flitsen van zijn talent getoond bij de profs. "Evenepoel durft te koersen en tegen een muur te lopen", zegt Jurgen Van den Broeck.

   

  "Binnen Deceuninck-Quick Step zeggen ze Evenepoel niet dat hij meteen resultaten bij elkaar moet rijden, ze laten hem vrij rondrijden. Dat is een goede zaak."

   

  "Als Evenepoel zegt dat hij zich wil meten met de besten en zo lang mogelijk wil meegaan met hen, dan zal de ploeg hem daarin steunen. En als Evenepoel zegt dat hij volle bak wil koersen zonder na te denken, dan zal de ploeg hem daarin ook steunen, denk ik."

   

  "Ik ben er zeker van dat Evenepoel zich deze week zal tonen in de Ronde van Romandië. Ik verwacht dat hij lang zal kunnen meegaan in de bergritten."

  Evenepoel omringd door enkele ploegmaten in de Ronde van Turkije.

  Evenepoel omringd door enkele ploegmaten in de Ronde van Turkije.

  "Vandaag kan het mooi weer zijn, morgen kan het sneeuwen"

  Jurgen Van den Broeck was de laatste Belg die in de top 10 eindigde van de Ronde van Romandië: 7e in 2013. "Als we zeggen dat Evenepoel in de top 10 kan eindigen, leggen we hem onnodige druk op. Dat is niet goed", zegt Van den Broeck.

   

  "Laat Evenepoel zijn ding doen en dan zien we wel waar hij uitkomt. En als hij goed is en hij lang kan meegaan met de besten, waarom zou de top 10 dan niet mogelijk zijn?"

   

  "Doordat veel renners een rustperiode inlassen of al te veel denken aan de Giro, heeft de Ronde van Romandië niet het sterkste deelnemersveld. Dat is een extra reden voor Deceuninck-Quick Step om Evenepoel de kans te geven om zijn ding te doen."

   

  "Ik heb de Ronde van Romandië altijd graag gereden, het is een heel mooie koers. Vandaag kan het er mooi weer zijn, morgen kan het sneeuwen. Het parcours is ook mooi opgebouwd met een aankomst bergop en een zware laatste tijdrit. Ideaal om te zien hoeveel poeder er nog in je benen zit."

  Van den Broeck debuteerde zondag op marathon

  Afgelopen weekend maakte Jurgen Van den Broeck trouwens zijn debuut op de marathon. Zijn eindtijd in Düsseldorf was 3u25'41". "Vroeger heb ik eigenlijk nooit veel gelopen", zegt Van den Broeck. "Mijn doel was om de marathon te lopen tussen de 3u15’ en 3u30’. En dat is zondag net gelukt."

   

  "Een marathon kan je helemaal niet vergelijken met een wielerwedstrijd. Het is een totaal andere inspanning en het zijn andere spieren die je gebruikt. Bij het lopen kan je volledig instorten. Ik heb nooit meegemaakt dat ik na een wielerwedstrijd niet meer op mijn benen kon staan. Maar na de marathon kon ik niet meer wandelen, ik kon helemaal niks meer."

   

  "Na de wedstrijd zei ik trouwens dat ik al mijn loopspullen te koop zou zetten op  2dehands.be. Maar misschien zal ik het nog wel eens proberen op de marathon. Mijn broer liep een tijd van 3u09’. En nu zijn ze hem gek aan het maken om onder de 3 uur te lopen. Ik zal misschien blijven meetrainen en mikken op een tijd tussen 3u10’ en 3u15’."