• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lefevere maakt balans op: "Nu ontgoocheld zijn, zou ondankbaar zijn"

  Deceuninck-Quick Step was alomtegenwoordig in het voorjaar, maar Julian Alaphilippe kon gisteren in Luik-Bastenaken-Luik de verwachtingen niet inlossen. "De ploeg heeft alles uit het voorjaar gehaald, misschien meer."

  "Sinds Argentinië koerst hij op een hoog niveau, Julian was favoriet en dus heeft de ploeg zijn verantwoordelijkheid genomen", maakt Patrick Lefevere een analyse. "Achteraf gezien was dat misschien te vroeg, maar we zijn het gewoon dat de ploegen eerst ons bord willen leeg eten."

   

  Op het beslissende moment moest Julian Alaphilippe passen. "Met die regen zat iedereen beetje verkleumd op de fiets en Julian gaf toe dat hij de benen niet meer had. Philippe had die ook niet, dat hebben we gezien op La Redoute."

   

  Was het dan de koers te veel voor Alaphilippe? "Ik denk het wel. Hij zei deze week: "Ik moet bijna beginnen denken dat die val in het Baskenland goed was, want anders had ik misschien de Waalse Pijl ook niet gewonnen." Hij voelde een zekere vermoeidheid. De koers te veel zal de juiste conclusie zijn."

  "Mijn renners hebben alles uit voorseizoen gehaald"

  Traditioneel maakt Lefevere na Luik-Bastenaken-Luik de balans op van het voorjaar. Alaphilippe won Strade Bianche, Milaan-Sanremo en de Waalse Pijl, Zdenek Stybar was de beste in de Omloop en de E3 en Gilbert triomfeerde in Parijs-Roubaix.

   

  "We gaan niet wegsteken dat we van Luik-Bastenaken-Luik meer hadden verwacht, maar ondanks mijn winnaarsmentaliteit kan ik onmogelijk ontgoocheld zijn. Als ik nu ontgoocheld zou zijn, dan zou dat heel ondankbaar zijn ten opzichte van mijn renners. Ze hebben er alles uitgehaald in het voorjaar en misschien zelfs meer."