• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Somers schreeuwt onschuld uit: "Nooit meegewerkt aan competitievervalsing"

  Olivier Somers wil zijn onschuld bewijzen voor de bevoegde instanties.

  De onderzoekscommissie van de voetbalbond lijkt KV Mechelen aan te wijzen als hoofdschuldige in het matchfixingdossier. Mede-hoofdaandeelhouder Olivier Somers schreeuwt zijn onschuld uit: "Ik heb op geen enkel moment meegewerkt aan enige vorm van competitievervalsing."

  Het bondsparket van de KBVB maakte deze week zijn vordering bekend in het matchfixingonderzoek (Operatie Zero). KV Mechelen wordt als hoofdschuldige voor de Geschillencommissie Hoger Beroep gedaagd. 

   

  KV Mechelen zou in 1B moeten blijven, zou volgend seizoen met 12 punten aftrek aan de competitie moeten beginnen (6 per periode) én mag geen Europees voetbal spelen, mocht het de bekerfinale winnen. Het mag ook niet deelnemen aan de bekercompetitie volgend seizoen. Er wordt, tot slot, ook een boete van 125.000 euro gevorderd.

   

  Hoofdaandeelhouder Olivier Somers riskeert een schorsing van 10 jaar, maar hij schreeuwt nog eens zijn onschuld uit. "Ik wens te benadrukken dat ik op geen enkel moment heb meegewerkt aan enige vorm van competitievervalsing."

   

  "Ik heb evenwel moeten vaststellen dat mijn naam meermaals wordt genoemd in de media op basis van onjuiste en eenzijdige beweringen vermeld in de vordering van het bondsparket."

   

  "Ik zal al deze beweringen weerleggen voor de gepaste instanties en zal samen met de club de ingeslagen weg verderzetten en dit zowel op sportief als commercieel vlak in 1A."

  Tweet: