• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nieuwe rookbommen kosten KVM match achter gesloten deuren

  KV Mechelen zal een wedstrijd achter gesloten deuren moeten spelen als zijn fans nog een keer met pyrotechnisch materiaal gooien. Het beroep dat KVM had aangetekend tegen die straf werd afgewezen.

  Er hangt KV Mechelen een thuiswedstrijd zonder publiek boven het hoofd, nadat Mechelse supporters in de promotiefinale van 16 maart tegen Beerschot Wilrijk pyrotechnisch materiaal hadden afgestoken.

   

  Uit het verslag van de match bleek dat beide clans met rookbommen naar elkaar zouden hebben gegooid. Na de rust legde scheidsrechter Lawrence Visser de partij een klein kwartier stil.

   

  KV Mechelen verzette zich niet tegen de boete van 5.000 euro die het kreeg, maar tekende wel beroep aan tegen de voorwaardelijke match achter gesloten deuren. Volgens Malinwa was die straf niet evenredig met de inspanningen die de Mechelse club doet om dergelijke problemen te voorkomen. Bovendien moest de topper slechts tijdelijk stilgelegd worden, en kon er nadien probleemloos voortgespeeld worden.

   

  De Geschillencommissie Hoger Beroep besliste donderdag geen rekening te houden met dat beroep. Bij het eerstvolgend gelijkaardig vergrijp wordt de sanctie tot uitvoering gebracht, wat betekent dat KV Mechelen een thuismatch geen publiek zou mogen ontvangen. Die voorwaardelijke straf vervalt op 24 april 2020.