• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lambrecht verbaast weer: "Podium in Luik? Dat zou wel zot zijn"

  Bjorg Lambrecht werd 4e in Hoei.

  Lotto-Soudal begon met drie speerpunten aan de Waalse Pijl en ontgoochelde niet. Bjorg Lambrecht werd 4e, Jelle Vanendert 9e en Tim Wellens 17e. "Hij zal er in Luik ook dicht bij zijn", vertelde Wellens over zijn 22-jarige ploegmakker Lambrecht.

  Lambrecht: "Plan uitgevoerd zoals besproken in de bus"

  "Van beneden tot boven er alles uitpersen": zo omschreef Bjorg Lambrecht de finale van de Waalse Pijl. De jongeling van Lotto-Soudal spaarde zich niet in de Waalse Pijl, want ook op de voorlaatste beklimming van de Muur van Hoei had hij al eens een bom gedropt.

   

  "Ik wilde goed vooraan zitten in het windstuk na de finish. Daar verloor ik altijd veel posities en op die manier kon ik toch wat krachten uitsparen. Na die aanval vroeg ik aan Tim (Wellens) wat hij van plan was en ook hij wou wachten tot de Muur."

   

  "We hebben dan gewoon het plan uitgevoerd zoals we in de bus besproken hadden: zo dicht mogelijk bij elkaar opdraaien en dan iedereen voor zich. Bij het bord van de laatste 150 meter heb ik er nog eens alles uitgeperst."

   

  Na de 5e plaats in de Brabantse Pijl en zijn 6e stek in de Amstel Gold Race eindigt Lambrecht nu dus 4e in de Waalse Pijl. "Daar kon ik deze winter enkel van dromen. Het podium in Luik? Dat zou wel zot zijn. Mocht dat lukken, dan is heel mijn jaar al geslaagd."

  Vanendert: "We waren allemaal goed"

  Jelle Vanendert begon net als vorig jaar op de eerste rij aan de Muur van Hoei. "Er stond meer tegenwind dan vorig jaar en het was misschien niet ideaal om al zo vroeg op kop te zitten. Maar anderzijds zit je dan wel al goed geplaatst."

   

  "We waren alle drie goed. We hebben als ploeg een goeie koers gereden. Bjorg en ik eindigen in de top 10 en dat is niet zo slecht. Maar als je met Alaphilippe naar deze klim trekt, dan is hij moeilijk te kloppen."

  Wellens: "Lastige koers door de wind"

  "Het was de bedoeling om de koers hard te maken en om altijd in de aanval te rijden", vertelde Tim Wellens over de ploegtactiek.

   

  "Jelle moest aan de Muur beginnen met Bjorg en ik in zijn wiel. Dat is goed gelukt en hij heeft een hele mooie eindsprint geplaatst. Hij is supergoed bezig. Zelfs in Luik zal hij er dicht bij zijn."

   

  "Het was toch een lastige koers door de wind. Ik voelde me zelf goed en heb getwijfeld om aan te vallen op de Cherave, maar er stond tegenwind. Ik denk dat het weinig zou hebben uitgemaakt."

  Maak kennis met Bjorg Lambrecht: