• home
 • video
 • pas verschenen

  KNVB verplaatst volledige speeldag in de Eredivisie voor halve finale Ajax

  Ajax viert na de overwinning in Turijn.

  Het succes van Ajax in de Champions League zorgt voor een nog drukkere agenda. De Nederlandse Voetbalbond (KNVB) wil de Amsterdammers tegemoetkomen en heeft een akkoord met alle clubs uit de Eredivisie om de 33e speeldag te verplaatsen. 

  Ajax is slachtoffer van zijn eigen succes. Door de kwalificatie voor de halve finales van de Champions League zit hun agenda propvol. De KNVB heeft daarom in overleg met alle clubs beslist om de volledige 33e speeldag te verplaatsen naar 15 mei.

   

  Zo krijgen de Amsterdammers wat meer ademruimte tussen hun wedstrijden. Op 30 april wordt in Londen de heenwedstrijd tegen Tottenham gespeeld. Normaal gezien stond hun wedstrijd van de 33e speeldag tegen De Graafschap gepland op 28 april, maar die wordt dus opgeschoven naar 15 mei. De play-offs voor promotie, degradatie en het laatste Europese ticket verschuiven ook naar een latere datum.

   

  De beslissing is genomen, maar nu moet elke club nog bespreken met gemeente en politie of het mogelijk is. "Na wekenlang alle mogelijke oplossingen te hebben verkend, zijn de overgebleven scenario’s vandaag voorgelegd aan de clubs. We hebben vooraf alle belangen meegewogen dus denken dat het zo haalbaar is", legt directeur betaald voetbal Eric Gudde uit.