• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Malouda valt uit de lucht: "Ben ik ontslagen? Dat wist ik niet"

  Voor Malouda, hier voor Frans-Guinea actief, kwam zijn ontslag als een verrassing.

  Voor Malouda, hier voor Frans-Guyana actief, kwam zijn ontslag als een verrassing.

  De  Zwitserse club FC Zürich heeft vandaag "in onderling overleg" het contract van spitsentrainer Florent Malouda ontbonden. Op Twitter verbaasde de Franse oud-vice-wereldkampioen zich over zijn ontslag.

  "Projecten Malouda onverenigbaar met taak als spitsentrainer"

  Malouda (38) werd in februari nog gehaald door FC Zürich, de zesde in de Zwitserse hoogste klasse. De Frans-Guyaanse oud-speler van Chelsea moest de spitsen van de club naar een hoger niveau tillen.

   

  Blijkbaar liep de samenwerking niet zoals verhoopt, want op zijn website maakte FC Zürich vandaag het nieuws over zijn ontslag bekend. Als reden van de plotselinge breuk geeft de club aan dat "de verschillende projecten waarbij Malouda betrokken blijft niet  combineer zijn met de taken die de club vooropgesteld had voor de spitsentrainer."

   

  De Zwitserse club liet op Twitter nog weten dat het contract "in onderling overleg" ontbonden was, waarop Malouda verrast en geschokt retweette: "Echt? Dat wist ik niet".

  Malouda reageerde op Twitter verrast op zijn ontslag