• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ex-Duivel Van Kerckhoven krijgt (tijdelijk) de sportieve leiding bij Lierse Kempenzonen

  Nico Van Kerckhoven na de winst tegen Rusland op het WK in Japan.

  Lierse Kempenzonen heeft afscheid genomen van hoofdtrainer Dave De Herdt. Assistent-trainer Nico Van Kerckhoven neemt voorlopig zijn taken over.

  Lierse Kempenzonen nam eerder dit seizoen afscheid van Urbain Spaenhoven. Die beschikte niet over het juiste UEFA-trainersdiploma, waardoor Lierse geen licentie voor het profvoetbal kon krijgen. Die licentie is nodig om te kunnen promoveren naar 1B, wat Lierse absoluut wil op het einde van dit seizoen.

   

  Vandaag kwam ook een einde aan de samenwerking met Dave De Herdt, de opvolger van Spaenhoven. Lierse verloor nog maar net van Rupel Boom, de ex-club van De Herdt. Het was die druppel die de emmer deed overlopen. 

   

  "Het verbreken van de ketting De Herdt-Spaenhoven  was slecht voor de magie in de spelersgroep", schrijft Lierse Kempenzonen op zijn website. "We willen Dave De Herdt en Urbain Spaenhoven bedanken voor het geleverde werk, zonder hen had de club niet gestaan waar die nu staat."

   

  De trainingen worden voorlopig geleid door assistent-trainer Nico Van Kerkchoven. De ex-Rode Duivel neemt de taken van De Herdt over tot de gesprekken met nieuwe kandidaat-trainers resultaat opleveren.

  Het verbreken van de ketting De Herdt-Spaenhoven was slecht voor de magie in de spelersgroep.