• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Jonge Duivels komen Ierland, Tsjechië en Griekenland tegen op EK U17

  De Belgische U17 wonnen overtuigend hun kwalificatiegroep.

  In Dublin is vandaag geloot voor het EK voetbal U17 (3-19 mei). De jonge Rode Duivels nemen het in groep A op tegen het gastland Ierland, Tsjechië en Griekenland.

  Bij de loting waren alle deelnemende teams in twee potten opgedeeld, met België in de eerste pot. Uit diezelfde bokaal kwam organisator Ierland. Tsjechië en Griekenland kwamen uit de bus uit pot twee.

   

  De top twee van elke groep stoot door naar de kwartfinales. Op het EK zijn ook tickets te verdienen voor het WK U17 van later dit jaar in Brazilië (4-26 november). De vier halvefinalisten en de winnaar van een play-off tussen de twee beste kwartfinalisten mogen in de herfst hun koffers naar Zuid-Amerika pakken.

   

  De Belgische U17, met coach Bob Browaeys, kwalificeerde zich na een foutloos parcours voor de eindronde van het EK. Vorig jaar haalden ze de halve finales op het EK in Engeland. Ook in 2015 waren de halve finales het eindstation. Dat jaar veroverden de jonge Duivels ook brons op het WK in Chili.

  De volledige loting: