• home
 • video
 • pas verschenen

  "Er geraakt geen andere club meer in top 3 dan de huidige 3"

  Extra Time heeft maandagavond duchtig nagekaart over speeldag 1 in de play-offs. Wesley Sonck, Marc Degryse, Peter Vandenbempt en Filip Joos kleedden de speeldag uit. Dit artikel bundelt een aantal passages uit het programma.

  Ja of neen voor Marc Degryse en Wesley Sonck

  • Leverde Club Brugge gisteren de indrukwekkendste prestatie van het seizoen? Degryse: ja - Sonck: nee
  • Wint Club donderdag na 29 mislukte pogingen nog eens in Anderlecht? Ja - nee
  • Zou je als linkervleugelspeler graag tegen Genkenaar Maehle staan? Nee - nee
  • Dieumerci Mbokani naar Anderlecht: zou dat verstandig zijn? Nee - nee
  • Geraakt er nog iemand anders in top 3? Nee - nee
  • Is Ivan Leko volgend seizoen nog coach bij Club? Nee - nee
  • Is Fred Rutten volgend seizoen nog coach bij Anderlecht? Nee - nee
  • Wint een veldrijder zondag de Ronde van Vlaanderen? Nee - ja

  "Ze kunnen Leko niet in de steek laten"

  Ivan Leko heeft zichzelf in Brugge in de wind gezet door zijn toekomst als trainer van Club op tafel te gooien. Zo wordt zijn lot plots een groot thema. Kan dit een invloed hebben op de prestaties van zijn spelers in deze belangrijke periode?

   

  Marc Degryse: "Die ploeg wil voor zichzelf kampioen worden. Die spelers kunnen het zich niet permitteren om hun trainer nu in de steek te laten, want dan worden ze door iedereen binnen de club op hun nummer gezet."

   

  Filip Joos: "En ook door Ivan Leko zelf. Je kunt trouwens toch niet anders dan zeggen dat Leko fantastisch werk geleverd heeft?"

   

  Peter Vandenbempt: "De manier waarop Club Brugge elke keer wil voetballen - het komt er misschien niet elke keer uit - is ongelofelijk positief. Maar het is een kleedkamer met grote persoonlijkheden, zoals Hans Vanaken en Ruud Vormer, die de boel daar managen..."

  "Onwaarschijnlijk dat Denswil dit doet"

  Stefano Denswil is meer dan een verdediger. De Nederlander schudde tegen AA Gent twee schitterende bewegingen uit zijn voeten, waardoor hij Siebe Schrijvers voor doel afzonderde.

   

  Filip Joos: "Onwaarschijnlijk! Welke centrale verdediger zie je dit doen?"

   

  Wesley Sonck: "Voor mij is dat niet onwaarschijnlijk. Bij Ajax wordt enorm gehamerd op techniek. Om dit te kunnen, moet je bij Ajax gespeeld hebben."

   

  Marc Degryse: "Dit is een illustratie van hoeveel vertrouwen Club uitstraalt."

  "Prachtige goals in nieuw Tottenham-stadion"

  Vorige week heeft een sliert voormalige voetbalhelden het nieuwe stadion van Tottenham ingehuldigd. Wesley Sonck was danig onder de indruk van de prestaties en vooral doelpunten.

   

  "Sommige jongens kunnen echt nog heel goed voetballen. Ik zag goals die je echt niet elke week op de velden ziet. Bovendien is het een geweldig stadion waar ik samen met Peter Vandenbempt volgende week naartoe mag voor de Champions League."

  "Pozuelo had ook in play-offs veel kunnen brengen"

  Alejandro Pozuelo maakte afgelopen weekend met veel tromgeroffel zijn debuut in de Amerikaanse competitie. Peter Vandenbempt legde enkele acties van de Spanjaard onder de loep en zei dat hij het vreemd vindt dat sommigen nu ineens zeggen dat Genk misschien wel beter af is zonder Pozuelo.

   

  "Deze speler heeft zo'n grote klasse geëtaleerd dat hij Genk in de play-offs nog zeer veel had kunnen bijbrengen. Hij heeft een zeer mooi debuut gemaakt met Toronto. Alleen zagen we wel dat Pozuelo heel veel vrijheid kreeg, dus ze moeten hem nog een beetje leren kennen in de VS. De vraag is of hij dit over 4 weken nog zal kunnen."

  De Keek op de Week van Filip Joos

  Bekijk alles op vrtnu.be