• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Oklahoma en San Antonio bedanken Harden voor 50 punten (met VIDEO)

  " "

  James Harden haalt voor de 9e keer dit seizoen de kaap van 50 punten.

  Sacramento kan een ticket voor de play-offs op zijn buik schrijven, nadat het met 119-108 verloren had bij Houston. James Harden bezegelde het lot van de Kings met 50 punten. Oklahoma en San Antonio zijn door het verlies van Sacramento meteen zeker van de eindronde.

  James Harden, de MVP van vorig seizoen, was andermaal de uitblinker. Niet alleen als schutter, maar met 11 rebounds en 10 assists. Het was al de 9e keer dat de man met de baard 50 punten of meer liet optekenen dit seizoen. En het was ook al zijn 6e triple double.

   

  In zijn hele carrière brengt de Rocket zijn totaal op 18 matchen met minstens 50 punten. Daarmee is hij 4e, achter Wilt Chamberlain (118 duels), Michael Jordan (31) en Kobe Bryant (25).

   

  Naast Harden gingen de 48 punten en 11 assists van Phoenix-spelverdeler Devin Booker tegen Memphis bijna onopgemerkt voorbij. In zijn vorige 2 duels was Booker ook al goed bij schot: 59 punten tegen Utah en 50 tegen Washington. Toch verloren de Suns nog tegen de Grizzlies met 115-120.

   

  Met nog 6 speeldagen op het programma zijn alle 8 play-offtickets in het westen uitgereikt: Golden State, Denver, Houston, Portland, Utah, LA Clippers, San Antonio en Oklahoma. In het oosten zijn 5 teams nog in de running voor 3 tickets: Detroit, Brooklyn, Miami, Orlando en Charlotte. Milwaukee, Toronto, Philadelphia, Boston en Indiana zijn al zeker.

  Beelden van Harden:

  De match van Devin Booker (48 punten) is ook niet min: