vr 29 maart 2019 18:54
Mousa Dembélé (archief) kon nog niet winnen in China.

Mousa Dembélé heeft zijn rekening geopend in China. Op de derde speeldag leek hij tegen Tianjin Teda een 3-3-gelijkspel uit de brand te slepen met een afstandsschot, maar Guangzhou R&F kreeg het deksel nog op de neus.

Guangzhou R&F was de hele wedstrijd op achtervolgen aangewezen. Na nog geen halfuur zaten Dembélé en co. al in vieze papieren met een dubbele achterstand, telkens na assists van ex-Anderlecht-speler Frank Acheampong.

Maar na de rust pakte Guangzhou R&F uit met een knappe remonte. Dembélé zette in de 86ste minuut de kers op de taart met de late gelijkmaker (3-3), maar het mocht niet baten. Acheampong zadelde Dembélé op met een eerste nederlaag van het seizoen.

Zo wacht Dembélé nog steeds op een eerste overwinning in China. Guangzhou R&F staat met 2 op 9 op de twaalfde plek.