Ga naar de inhoud

No Curry, no party: de NBA-kampioen gaat zwaar onderuit

 zo 24 maart 2019 11:16
Maximilian Kleber en Kevin Durant
Kevin Durant (r) gaat mee ten onder met de Warriors.

De Golden State Warriors zijn vannacht tegen hun zwaarste nederlaag van het seizoen aangelopen. Zonder Stephen Curry kregen ze een pak voor de broek tegen Dallas. De Mavericks wonnen met meer dan 30 punten verschil: 126-91.

Uitblinker Dirk Nowitzki

Draaischijf Stephen Curry kreeg rust bij Golden State, maar die keuze pakte verkeerd uit. Hij zag hoe Dallas, dat zich niet wist te plaatsen voor de play-offs, het spektakel verzorgde.

 

Dirk Nowitzki was een van de uitblinkers bij de bezoekers. De 40-jarige veteraan maakte 21 punten, zijn beste totaal dit seizoen. Het leverde de Duitser een staande ovatie op.

 

Ook zijn ploegmaat Luka Doncic maakte furore in Oakland. De Sloveense rookie stapte van het parket met een triple-double: 23 punten, 11 rebounds en 10 assists.

 

Bij de Warriors was Kevin Durant bijna de enige die niveau haalde, maar zijn 25 punten volstonden lang niet om de zwaarste nederlaag van het seizoen te vermijden. Volgens het Amerikaanse sportnetwerk ESPN was het al van 2007 geleden dat Golden State nog zo zwaar verloren had in eigen huis.

Dirk Nowitzki
Dirk Nowitzki (m) stapt met een brede glimlach van het parket.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Kevin Durant
Kevin Durant ergert zich.
De cheerleaders van Golden State blonken wel uit.

NBA-uitslagen zaterdagnacht

  • Charlotte - Boston 124-117
  • Atlanta - Philadelphia 129-127
  • Washington - Miami 108-113
  • Chicago - Utah 83-114
  • Memphis - Minnesota 99-112
  • Portland - Detroit 117-112
  • Sacramento - Phoenix 112-103
  • Golden State - Dallas 91-126