• home
 • video
 • pas verschenen

  Sukkelende Aru mist Giro door vernauwde heupslagader

  In de Giro eindigde Aru al 2e (2015) en 3e (2014).

  In de Giro eindigde Aru al 2e (2015) en 3e (2014).

  De Italiaanse tifosi zullen Fabio Aru (UAE Team Emirates) in de komende Giro niet kunnen aanvuren. De Italiaanse klimgeit heeft een vernauwde heupslagader, waardoor hij maanden buiten strijd zal zijn.

  Het laatste anderhalf jaar is Fabio Aru een schim van zichzelf. Zijn laatste zege dateert al van de Tour van 2017, toen de Italiaan triomfeerde op La Planche des Belles Filles.

   

  In Parijs-Nice staakte Aru 2 weken geleden de strijd in de 3e etappe. Uit medische tests blijkt nu dat hij sukkelt met een vernauwing van de heupslagader. 

   

  "Bij inspanningen in de koers en op training voelde Fabio al dat hij minder kracht had in zijn linkerbeen, wat te wijten is aan de vernauwde heupslagader", zegt dokter Jeroen Swart, hoofd van de medische staf bij UAE. 

   

  "Aru zal binnenkort een ingreep ondergaan, waarna hij 1 maand zal moeten rusten. Zijn terugkeer in het peloton zal hij pas over 3 of 4 maanden kunnen maken."

   

  Daardoor mist Aru de Giro. "Aan de ene kant ben ik opgelucht", reageert de Vuelta-winnaar van 2015. "Maar aan de andere kant ben ik kwaad dat ik daardoor de Giro zal missen. Ik zal mijn best doen om zo snel mogelijk een punt te zetten achter deze donkere periode."