• home
 • video
 • pas verschenen

  ManUtd en Barcelona voeren heuse ticketoorlog voor CL-confrontatie

  Manchester United en Barcelona treffen elkaar in de kwartfinales van de Champions League.

  Iets minder dan drie weken voor de heenwedstrijd in de clash van de kwartfinales van de Champions League tussen ManUtd en Barcelona zijn de vijandigheden tussen beide teams al gestart.

  Zo kwam Manchester United onlangs te weten dat Barcelona voor de terugwedstrijd van een week later in Camp Nou de Engelse fans liefst 118,7 euro wil aanrekenen voor een ticket. Als reactie daarop verhoogde ook United de ticketprijzen voor de bezoekers in de heenwedstrijd op Old Trafford tot hetzelfde bedrag.

   

  De verhoogde inkomsten die zo gegenereerd worden, vloeien deels terug naar de Engelse fans die de verplaatsing naar de Catalaanse hoofdplaats maken. In plaats van 118,7 euro per ticket moeten ze net iets meer dan 87 euro betalen, de rest neemt Manchester United voor zijn rekening.

   

  "We zijn van oordeel dat onze fans in Barcelona geconfonteerd werden met excessieve toegangsprijzen", laat de club in een mededeling weten. "Vervolgens hebben we de moeilijke beslissing genomen om ook onze toegangsprijzen voor de bezoekende fans te verhogen. Met de verhoogde inkomsten zullen we onze eigen fans compenseren."

   

  Het verhaal doet terugdenken aan Anderlecht tegen Bayern München in de groepsfase van de Champions League van vorig seizoen. Paars-wit had de Duitse bezoekers 100 euro per ticket laten betalen, waarna zij tijdens de wedstrijd in het Astridpark een spandoek ontrolden met als opschrift: "Is your greed now finally satisfied?". Daar bleef het echter niet bij, want ook de UEFA moeide zich en besloot dat de Belgische recordkampioen per bezoekend ticket 30 euro moest terugbetalen, goed voor een bedrag van om en bij de 27.000 euro.