• home
 • video
 • pas verschenen

  Teams van Terpstra en Greipel zijn laatste genodigden voor Tour

  " "

  André Greipel bezorgt zijn nieuwe team Arkea-Samsic een zege in Afrika eerder dit jaar.

  Organisator ASO heeft de laatste 2 wildcards uitgedeeld voor de 106e Tour de France: de Franse teams Direct Energie en Arkea-Samsic staan op 6 juli aan de start in Brussel. Bij Direct Energie rijden onder meer Lilian Calmejane en Niki Terpstra, voor Arkea-Samsic Warren Barguil en André Greipel.

  Naast de 18 WorldTour-ploegen mogen ook 4 procontinentale teams meedoen aan het grootste wielercircus ter wereld. Eerder dit jaar kregen Wanty-Gobert en Cofidis hun wildcard.

   

  Vandaag werden de laatste 2 kleinoden uitgereikt: Direct Energie wierf voor dit seizoen Niki Terpstra aan en Arkea-Samsic rekende met succes op de transfer van André Greipel. ASO deelt zo de 4 wildcards uit aan dezelfde ploegen als vorig jaar.

   

  Het Vital Concept van kopman Bryan Coquard, dat zich versterkt had met Pierre Rolland en Arthur Vichot, valt andermaal uit de boot. Bij Vital Concept rijden 3 Belgen: Kris Boeckmans, Bert De Backer en Jonas Vangenechten.