• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Herck: "Overtuigd dat Goffin weer mooie resultaten zal halen"

  Johan Van Herck en David Goffin.

  Johan Van Herck en David Goffin.

  David Goffin zit in een moeilijke periode en is al een tijdje op zoek naar zichzelf. Daviscup-coach Johan Van Herck gelooft dat het wel goed komt met de Belgische nummer 1. "De kwaliteiten heeft hij nog altijd", vertelt Van Herck aan Sporza.

  "David Goffin is een speler die rust nodig heeft rondom zich. Hij moet kunnen werken in een vertrouwde omgeving. De laatste maanden was dat wat verstoord, maar ik denk dat dat nu met Johansson als coach stap voor stap zal terugkomen. David voelt zich goed en kan nu weer werken naar zijn topniveau", zegt Johan Van Herck.

   

  "Je topniveau halen is een combinatie van vertrouwen hebben - dat krijg je door wedstrijden te winnen - en mentale rust. Je moet alles op de juiste plaats op het juiste moment hebben. Dat heeft tijd nodig, maar dat zal wel komen. Hard werken, wedstrijden spelen, soms eens verliezen maar toch voortwerken: dat is de weg naar betere prestaties."

   

  "Ik heb David vandaag gesproken en hij is op de terugweg. Ik ben ervan overtuigd dat hij de komende maanden nog heel mooie resultaten kan halen, daar maak ik mij geen zorgen over. We mogen niet twijfelen aan zijn kwaliteiten, die heeft hij nog altijd. We zullen zeker weer de beste David Goffin zien."