• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts: "Ik win hier het officieuze WK over 10 kilometer"

  Bloemen voor Victor Campenaerts in de Tirreno.

  Victor Campenaerts is opgetogen met zijn tijdritzege in de Tirreno. "Eindelijk mocht ik nog eens knallen in een wedstrijd", reageert de Europese kampioen. "En ik had een zeer goed gevoel op mijn fiets, die nauwelijks afwijkt van de fiets waar ik het werelduurrecord mee aanval."

  "Een van de zwaarst bezette tijdritten"

  Victor Campenaerts sloot de Tirreno-Adriatico af met de snelste chrono in de individuele tijdrit. Andere tempobeulen zoals Dumoulin, Roglic en wereldkampioen Dennis beten hun tanden stuk op de 11'23" van de Lotto-Soudal-renner.

   

  "Dit was een van de zwaarst bezette tijdritten, zeg maar het officieuze wereldkampioenschap over 10 kilometer", vertelt Campenaerts in een gesprek met Sporza. "De enige afwezige over deze afstand volgens mij is Kwiatkowski. En Geraint Thomas, die afgestapt was in deze Tirreno."

   

  "Ik heb mijn tijdrit goed ingedeeld en perfect afgewerkt. De voorbije dagen heb ik erg zuinig gereden en dat heb ik nu kunnen bekronen met een overwinning. Ik heb 100 procent van mijn vermogen kunnen leveren."

   

  "En ik had hier niet specifiek naar toegeleefd. Daarom geeft me dit een enorme boost voor mijn aanval op het werelduurrecord. Ik had een zeer goed gevoel op mijn tijdritfiets, die nauwelijks afwijkt van de fiets voor Mexico. Er zijn maar 2 verschillen: daar rijd ik met volle wielen en maar één verzet."

  Ik had een zeer goed gevoel op mijn tijdritfiets en die wijkt nauwelijks af van de fiets voor Mexico.

  "Vrijdag generale repetitie in Roubaix"

  Nu de Italiaanse rittenkoers achter de rug is, zet Victor Campenaerts koers naar Mexico om het uurrecord te verbeteren. Vrijdag gaat hij eerst nog testen op de indoorpiste van Roubaix.


  "Ik houd er een generale repetitie voor ik naar Mexico vlieg", legt Campenaerts uit. "Het gaat nog om details. Zo wil ik te weten komen waar Kevin De Weert het best staat met zijn iPad. En of dat kleine startstuur me zo veel voordeel biedt."


  Over een maand doet Campenaerts zijn aanval in Aguascalientes. "Ik heb er veel zin. Op training rijd ik vaak hard, daarom was het leuk om nu nog eens te kunnen knallen in een wedstrijd. Ik stond echt te popelen, het was ook mijn eerste race sinds het WK."


  Campenaerts zal zijn aanval doen op een rode Ridley. Een naam voor zijn beauty heeft hij nog niet. "Daar ga ik nog eens over nadenken", lacht de jongeman met de snor.

  Met deze fiets valt Victor Campenaerts het werelduurrecord aan.