• home
 • video
 • pas verschenen

  Borlée tekent bij Franstalige én Vlaamse bond, alle partijen begraven strijdbijl

  Jacques Borlée

  Jacques Borlée blijft coach van de Belgian Tornados.

  Het conflict tussen Jacques Borlée en de Franstalige Atletiekfederatie (LBFA) is van de baan. Borlée heeft een contract getekend bij de LBFA én bij de Vlaamse Atletiekliga. Hij blijft dus ook gewoon coach van de Belgian Tornados.

  Jacques Borlée en de Franstalige Atletiekfederatie leefden al een tijdje op gespannen voet, maar vorige week ontplofte de bom. Borlée sprak over onder meer "terreur" en "dictatuur" bij de LBFA, maar hij kreeg in een open brief lik op stuk. De federatie liet onder meer weten dat vader Borlée er al jaren een luxeleventje op na hield op kosten van de LBFA.

   

  Een breuk leek onafwendbaar, maar afgelopen dagen waren er verzoenende gesprekken tussen de verschillende partijen, met de Franstalige minister van Sport als verzoener.

   

  "Jacques Borlée zal een contract tekenen bij beide federaties, dat is een nieuwigheid", zegt LBFA-voorzitter Thomas Lefebvre. "Dat was nodig omdat hij verschillende atleten traint, zoals Jonathan Sacoor, die zijn aangesloten bij de Vlaamse federatie. Hij blijft dus ook coach van de 4x400m." Het contract loopt tot 31 december 2020.

  Borlée: "Topsport heeft in korte tijd belangrijke stappen gezet"

  Jacques Borlée reageerde zelf met een knipoog naar de polemiek van de voorbije weken. "Hopelijk blijven ze dergelijke foutjes maken in de toekomst, want het heeft ervoor gezorgd dat de topsport in heel weinig tijd belangrijke stappen voorwaarts heeft gezet."

   

  Hiermee doelt Borlée zowel op de verlenging van zijn eigen contract als op de oprichting van een atletencommissie. "Deze ontwikkelingen zullen de atleten toelaten om zich op een ander niveau uit te drukken tegenover de federaties (en niet langer alleen in de pers)."