• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische tandem Hoet-Monsieur verovert zilver op WK paracycling

  Griet Hoet en Anneleen Monsieur

  Griet Hoet en Anneleen Monsieur op de tandem.

  Griet Hoet en haar pilote Anneleen Monsieur hebben op het WK paracycling in Apeldoorn (Ned) zilver veroverd in de achtervolging voor rensters met een beperking.

  In de finale bleek het Belgische duo niet opgewassen tegen de Nieuw-Zeelanders Emma Foy en Hannah Van Kampen. Die legden drie kilometer af in 3'25"281, Hoet en Monsieur finishten in 3'34"41, dat zijn 4,5 seconden boven hun persoonlijke record (3'29"90), dat ze in de kwartfinale fietsten.

   

  "De Nieuw-Zeelanders waren ongelooflijk sterk. We moeten er ons bij neerleggen dat zij beter waren", verklaarde Hoet. "Maar de Britse Lora Fachie hebben we nu geklopt op een WK, volgend jaar willen we boven deze dames staan."

   

  "Zaterdag starten we in de kilometer. Het wordt voor ons een moeilijk nummer, want er zijn veel nieuwe deelneemsters, maar we gaan ons uiterste best doen", aldus Monsieur. 

   

  De Belgische delegatie in Apeldoorn zit nu aan drie medailles. Diederick Schelfhout (spier-en zenuwfunctieverlies) pakte brons in de achtervolging en in de kilometer tijdrit. 

  Zilveren medaille voor het Belgische duo