• home
 • video
 • pas verschenen

  F1-rijder met snelste ronde krijgt bonuspunt vanaf dit seizoen

  Bottas reed vorig jaar 7 keer de snelste ronde.

  Bottas reed vorig jaar 7 keer de snelste ronde.

  Nieuwigheid in de Formule 1: Sinds dit seizoen wordt de Formule 1-rijder met de snelste ronde beloond met 1 punt. Voorwaarde is wel dat die F1-rijder in de top 10 eindigt van de race. Anders valt het bonuspunt weg.

  Snelheidsduivel Valtteri Bottas had vorig seizoen 7 keer de snelste ronde achter zijn naam, niemand deed beter. Vanaf zondag kunnen Bottas en zijn collega's met de snelste ronde ook telkens een WK-punt verdienen.

   

  Maar enkel F1-rijders die in de top 10 eindigen van de race, kunnen een bonuspunt krijgen. Komt de snelste ronde op naam van een rijder die niet bij de eerste 10 eindigde, dan krijgt niemand een bonuspunt.

   

  "Deze regel zal voor een extra dimensie zorgen", meldt de F1 op zijn website. "Rijders die niet in de top 10 zullen eindigen, kunnen er met de snelste ronde voor zorgen dat een concurrent het bonuspunt misloopt."

   

  "Stel dat Sebastian Vettel op kop rijdt en de snelste ronde op zijn conto heeft staan, terwijl Lewis Hamilton niet in de top 10 rijdt. Dan kan Hamilton met een nog snellere ronde ervoor zorgen dat Vettel het bonuspunt niet krijgt. Maar omdat Hamilton niet in de top 10 eindigt, krijgt ook hij het bonuspunt niet."

   

  Zondag start het nieuwe Formule 1-seizoen met de Grote Prijs van Australië. De nieuwe regel van de snelste ronde is vanaf dan al geldig.