• home
 • video
 • pas verschenen

  Hanne Desmet wordt 10e in het eindklassement op het WK shorttrack

  Hanne Desmet

  Hanne Desmet haalde nipt de superfinale niet.

  Hanne Desmet was de beste Belgische op het WK shorttrack in Sofia (Bul). Gisteren haalde ze de finale op de 1.500 meter, in het eindklassement staat ze op de 10e plaats. Haar broer Stijn werd 17e.

  Gisteren verraste de 22-jarige Hanne Desmet nog met een finaleplaats op de 1.500 meter. Vandaag kwam ze niet meer in actie in de superfinale (enkel voor de top 8), omdat ze op de eerste dag tegen een straf was aangelopen. Dat was ook een knauw voor haar eindklassement, al eindigde ze toch nog 10e. Een jaar geleden was Desmet ook al de beste Belgische op de 17e plaats.

   

  Die 17e plaats was ook de eindklassering voor Hannes broer Stijn. Die leek op weg naar meer, maar op de slotdag gaf hij op de 1.000 meter in kansrijke positie een duwtje aan de Rus Sjoelginov. In plaats van een halve finale werd het een diskwalificatie. Ward Petré, eigenlijk meer een langebaanschaatser, sluit zijn WK af op de 44e plaats.

  Stijn Desmet

  Een duwtje op de 1.000 meter kwam Stijn Desmet duur te staan.