• home
 • video
 • pas verschenen

  Albanese competitie stilgelegd na agressie tegen scheidsrechter

  De thuissupporters konden een laat toegekende penalty voor de bezoekers niet verkroppen.

  De hoogste voetbalafdeling in Albanië ligt voor onbepaalde tijd stil. Aanleiding zijn de rellen die uitbraken na een duel tussen FK Kamza en KF Laci, waar de scheidsrechter na de wedstrijd stevig werd belaagd. 

  De feiten vonden afgelopen zondag plaats, waar de partij tussen eersteklassers Kamza en Laci op een 1-1 gelijkspel eindigde. Thuisploeg Kamza leek op weg naar een nipte zege, tot de bezoekers diep in de extra tijd een penalty kregen.

   

  Die werd omgezet, waardoor de partij alsnog op een gelijkspel eindigde. Het deed de potjes bij de thuisaanhang stevig overkoken. Kop van jut was scheidsrechter Eldorjan Hamiti. Die kreeg van heel wat supporters die het veld opstormden enkele rake tikken. 

   

  De Albanese voetbalfederatie heeft om die reden de hoogste afdeling voor onbepaalde duur stilgelegd. FK Kamza werd ook geschrapt uit de competitie. De scheidsrechtersfederatie eist op zijn beurt meer politie in en rond de stadions.