• home
 • video
 • pas verschenen

  "Promotie is een must voor beide ploegen, maar ik geef KVM 5% meer kans"

  "Patje Boem Boem" speelde voor Beerschot VAC en KV Mechelen.

  Komend weekend gaat de strijd om de promotie naar de JPL van start. KV Mechelen en Beerschot Wilrijk strijden voor het ticket. Patrick Goots, ex-speler van beide clubs, blikt vooruit: "Ik hoop op een spektakelstuk."

  "Voor beide ploegen is de promotie een must"

  Als voormalig speler van zowel KV Mechelen als Beerschot Wilrijk ziet Patrick Goots een wel heel interessante promotiestrijd tegemoet. "Het wordt een superspannende finale met twee traditieclubs. Voor de voetballiefhebber is dit een enorm mooie affiche",  vertelt de voormalige goalgetter bij Sporza.

   

  Op de voorlaatste speeldag kreeg KV Mechelen in eigen huis een flinke dreun van Union (0-5). "Dat zal er zeker geen goed aan gedaan hebben", weet Goots. "Zeker na zo'n prachtig seizoen, maar ik denk dat KVM voldoende kwaliteiten heeft om zichzelf erover te zetten. Het is al snel weer wedstrijd en het zal een dubbeltje op z'n kant worden."

   

  "Bij Mechelen zullen er nu sowieso twijfels zijn, maar Beerschot Wilrijk loopt ook niet over van vertrouwen. Misschien net iets meer dan KV momenteel, want ze hebben het voordeel om vanuit een verloren positie terug te komen."

   

  "Of het voor KVM meer een must is dan voor Beerschot? Dat durf ik niet te zeggen, het is voor beiden een must. Beerschot Wilrijk is er al heel dichtbij geweest (maar verloor van Cercle Brugge, red). En Cercle draait nu vrij vlot mee in de hoogste klasse."

   

  "In Mechelen hebben ze dan weer een spiksplinternieuw stadion gezet en ook de supporters verlangen weer naar het hoogste niveau. Maar er is natuurlijk nog het matchfixingdossier..." 

  Goots tekent bij KV Mechelen in 2004.

  Patrick Goots speelde twee seizoenen voor Mechelen.

  "Hoop op spektakel, maar ik verwacht strategie"

  "Ik denk evenwel niet dat de extrasportieve problemen een invloed hebben op de spelersgroep", gaat Patrick Goots voort. "Ze hebben een superseizoen gekend met enorm veel gewonnen wedstrijden. De spelers willen gewoon promoveren naar de eerste klasse, ze zullen niet op de hoogte zijn van wat boven hun hoofden speelt."

   

  Zaterdag staat in Antwerpen de heenmatch op het programma. "Dat Beerschot als eerste thuis speelt, is misschien wel een nadeel. Mechelen heeft bijna elke wedstrijd dit seizoen gescoord, dus als ze op het Kiel een doelpunt kunnen maken, hebben ze heel goede papieren voor de terugwedstrijd. Het nadeel voor Beerschot Wirlijk is dan dat ze het dan moeten afmaken op het veld van KVM, waar 15.000 knotsgekke supporters achter hun ploeg staan."

   

  "Dat ze bij Beerschot dan weer het mentale voordeel hebben (na de 0-5 van KVM tegen Union, red), vind ik gazettenpraat. Je kan ook met 3-0 verliezen en nadien een supermatch spelen. Ik hoop op een leuke wedstrijd, op een spektakelstuk, maar ik verwacht eerder een strategische partij."

   

  "De kansen op de promotie zijn fiftyfifty, al geef ik Mechelen misschien wel 5% meer kans. Waarom? Ze speelden een superseizoen, ze scoorden bijna altijd en ze spelen de terugwedstrijd in eigen huis."

  Mechelen heeft bijna elke wedstrijd dit seizoen gescoord, dus als ze op het Kiel een doelpunt kunnen maken, hebben ze heel goede papieren voor de terugwedstrijd.

  Patrick Goots

  De ploegen: "Vanzeir de man bij Beerschot Wilrijk, Van Damme bij KVM"

  "Qua ervaring heeft KVM een superbank met veel spelers die in heel veel ploegen in eerste klasse gewoon zouden meespelen", weet Patrick Goots, "maar ook Beerschot Wilrijk heeft zijn kwaliteiten, anders sta je daar niet. Los van de twee kernen denk ik wel dat Mechelen beter gewapend is."

   

  "Met Alexander Maes ziet Beerschot een belangrijke figuur terugkeren. Hij is heel belangrijk om het gif in de ploeg te krijgen, hij is de motor van de ploeg. Maar voor mij is Vanzeir de man van het seizoen bij Beerschot. Bij KVM is Van Damme naar mijn mening de betere speler van het seizoen. Hij is de motor en speelt het hele seizoen op niveau."

   

  Kiezen tussen beide ploegen is net niet mogelijk voor Goots, maar aan een pronostiekje waagt de ginverkoper zich wel. "Ik denk dat het zaterdag 2-1 wordt. Maar als eindwinnaar voor de promotie zeg ik toch KV Mechelen. Vooral de terugmatch zal doorslaggevend zijn."

  Vanzeir & Van Damme

  Wie juicht binnenkort als laatste? Vanzeir of Van Damme?

  Finale eerste klasse BFinale eerste klasse B terug