• home
 • video
 • pas verschenen

  Man.City in vieze papieren? UEFA opent formeel onderzoek

  Manchester City is de club van Rode Duivels Vincent Kompany en Kevin De Bruyne.

  De UEFA is een onderzoek gestart naar financiële wanpraktijken bij de Engelse topclub Manchester City. Dat maakte de Europese voetbalbond vandaag bekend.

  Het Duitse blad Der Spiegel bracht in november documenten naar buiten waaruit zou blijken dat Manchester City de Financial Fair Play-regels niet erg nauw neemtZo zou de Engelse topclub geld van eigenaar Sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan via allerlei omwegen in de club hebben gepompt. 

   

  Vandaag is de UEFA een formeel onderzoek gestart naar de club van Rode Duivels Vincent Kompany en Kevin De Bruyne. "Het onderzoek zal zich concentreren op verschillende vermeende schendingen van de Financial Fair Play die onlangs in verschillende media zijn bekendgemaakt", laat de Europese voetbalbond weten in een kort statement.

   

  Manchester City reageerde ondertussen ook al. "Dit is voor ons de kans om een einde te maken aan alle speculaties, nadat e-mails van onze club illegaal gehackt zijn en zonder context zijn gepubliceerd. De beschuldigingen zijn compleet onterecht."

  Dit is voor ons de kans om een einde te maken aan alle speculaties. De beschuldigingen zijn compleet onterecht.

  Manchester City

  2e straf voor City?

  In 2014 veroordeelde de UEFA Manchester City als eens voor inbreuken op de Financial Fair Play. Het kostte de Engelse topclub toen 57 miljoen euro, waarvan 37 miljoen voorwaardelijk. Bovendien moest de club in de Champions League 2014-15 met een beperkte selectie aantreden.

  Statement van Manchester City: