• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Franstalige atletiekbond: "Onmogelijk om nog met Jacques Borlée samen te werken"

  Jacques Borlée krijgt ervan langs van de Franstalige atletiekbond.

  Jacques Borlée krijgt ervan langs van de Franstalige atletiekbond.

  De bom tussen de Franstalige Atletiekbond (LBFA) en Jacques Borlée is gebarsten. Er wordt de bondscoach van de Belgian Tornados "blasfemie" verweten en zijn "luxe-uitgaven" op kosten van de federatie worden te grabbel gegooid. 

  LBFA: "Borlée gebruikte onze VISA-kaart voor luxe-uitgaven"

  De afgelopen week maakte Jacques Borlée de Franstalige Atletiekbond (LBFA) met de grond gelijk. In de kranten nam hij woorden als "terreur" en "dictatuur" in de mond als hij over de atletiekbond had.

   

  De LBFA reageerde in een persbericht als recht op antwoord. "De lynchpartij moet stoppen", luidt het. "Borlée zou beter voor eigen deur vegen in plaats van ons amateurisme te verwijten. Zijn beweringen over niet-uitbetaalde premies zijn totale leugens."

   

   Om aan te tonen dat Borlée zelf niet altijd volgens het boekje handelt, komt de LBFA met onthullingen over zijn uitgaven. "Een VISA-kaart van de LBFA, betaald met publiek geld, gebruikte hij voor luxe-uitgaven. Zo huurde hij een BMW voor 2.345 euro en vloog hij voor 2 dagen over en weer naar de VS voor 5.445 euro."

  Zijn beweringen over niet-uitbetaalde premies zijn totale leugens.

  "Hij ondermijnt bewust en onophoudelijk de Franstalige federatie"

  De LBFA benadrukt ook dat de familie Borlée niet kan klagen over financiële ondersteuning. "Kevin, Jonathan en Dylan Borlée hebben een profcontract. Jacques krijgt als zelfstandige maandelijks een som van 7.500 euro", schrijft de LBFA.

   

  "In totaal kreeg de familie Borlée al meer dan 2 miljoen euro overheidssteun. Blijkbaar is het doel van Jacques Borlée om overheidsgeld te privatiseren voor eigen rekening. De belastingbetaler is voor hem een melkkoe die zijn uitgaven moet opvangen." 

   

  De conclusie luidt dat er niet meer kan worden samengewerkt met Borlée. "Hoe moeten we voortwerken met iemand die bewust en onophoudelijk de federatie ondermijnt en in diskrediet brengt? Het is onmogelijk geworden nog samen te werken met Jacques Borlée als trainer of coach van de federatie."

   

  Betekent dat dan dat Borlée niet langer bondscoach kan blijven van de 4x400 meter? "Dat moet nog blijken", verduidelijkt Christian Maigret, sportief directeur van de LBFA. "Daarover beslist de Belgische atletiekbond. Dit persbericht gaat enkel uit van de Franstalige vleugel."

  Belgian Cheetah Camille Laus steunt haar coach: