• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Druk van regenboogtrui heeft zwaar gewogen op Degrendele"

  Nicky Degrendele pronkte vorig jaar met goud en de regenboogtrui.

  Vanmiddag begint in Polen het WK baanwielrennen met enkele Belgische kanshebbers op eremetaal. Het wordt afwachten hoe Nicky Degrendele, vorig jaar wereldkampioene keirin, voor de dag komt.

  Nicky Degrendele komt pas donderdag bij de kwalificaties van de sprint voor het eerst in actie in Pruszkow. Vanaf zondag verdedigt onze landgenote haar wereldtitel keirin, die ze vorig jaar verrassend veroverde in Apeldoorn.

   

  Degrendele kende ups and downs in de regenboogtrui. "Nikcy was goed begonnen met zilver op het EK in Glasgow", doet bondscoach Peter Pieters het verhaal. "Op de eerste WB-manche valt ze in de finale. Het leek mee te vallen, maar achteraf was er meer schade. Ze heeft toch lang gesukkeld met een hersenschudding."

   

  "Daarna is ze moeilijk weer op gang gekomen, de druk van de regenboogtrui heeft toch lang op haar schouders gewogen. De resultaten bleven uit en daar had Nicky toch problemen mee. Op de laatste WB-manches was het al veel beter."

   

  "We hebben goeie gesprekken gehad, dat ze er weer moest in geloven. De berichten uit Zwitserland (Degrendele traint in Aigle, red) waren positief. Ze is goed bezig en een gefocuste Nicky moet altijd goed zijn. We gaan de druk niet te hoog opvoeren. Als ze de finale haalt, dan is ze op de goeie weg en in de finale zien we dan wel hoe het loopt."

  "Als Nicky finale haalt, dan is ze op de goeie weg"

  "Als we één medaille halen, dan zal ik tevreden zijn"

  De Belgische ploeg heeft enkele ijzers in het vuur in Pruszkow met het oog op medailles. Maar Pieters predikt realisme. "We hebben 3 tot 4 kansen op een medaille. je hebt Degrendele en De Ketele kan ook altijd verrassen. Bij de ploegkoers hebben we zowel bij de vrouwen als bij de mannen een sterk duo. Als we uit die kansen 1 medaille puren, zal ik tevreden zijn."

  Zo reed Degrendele vorig jaar naar de wereldtitel