• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ongehoorzame Kepa moet een week salaris afstaan

  " "

  Kepa wilde niet gewisseld worden in de slotminuten.

  De handelwijze van Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga krijgt nog een staartje. De Spanjaard weigerde in het slot van de finale van de League Cup gewisseld te worden, tot grote frustratie van coach Sarri. De 2 spraken na de match van een misverstand, maar de club geeft Kepa wel een boete.

  Het was comedy capers zondagavond: toen Kepa in de slotminuten na een redding geblesseerd leek, wilde Maurizio Sarri hem van het veld halen voor Willy Caballero, ook al omdat er een beslissende penaltyreeks stond aan te komen.

   

  De 4e ref kondigde de wissel officieel aan, maar Kepa weigerde het veld te verlaten. Tot grote woede van Sarri , die even zelfs de bank verliet, en zijn assistent Zola. Een volgepakt Wembley stond erbij en keek ernaar.

   

  Na de match spraken coach en doelman het incident uit.Sarri: "Het is allemaal een misverstand. Ik hoorde dat er een probleem was en we moesten wisselen. Ik dacht dat Kepa een blessure had, maar hij zei dat hij er geen had." Kepa beaamde: "Ik weet dat het er allemaal wat vreemd uitzeg op tv en op de sociale media, maar ik probeerde duidelijk te maken dat ik oké was. Ik wou de coach niet dwarsbomen."

  Sarri: "Kepa maakte een grote fout, maar zaak is voor mij gesloten"

  Maar daarmee was de rel nog niet afgelopen. Daags na de match zaten de 2 opnieuw samen en volgde er een sanctie voor Kepa, waarin die toegaf dat hij verkeerd gehandeld had. De club verspreidde gisteravond laat een persbericht in die zin.

   

  Kepa: "Ik heb heel wat geleerd van wat er zondag gebeurd is. Hoewel het om een misverstand ging, heb ik beseft dat ik een grote fout maakte in hoe ik die situatie aanpakte."

   

  "Ik wilde me daarvoor oprecht veronschuldigen bij de coach, Willy, mijn teammaats en de club. Dat deed ik en die sorry wil ik nu ook uitspreken tegenover de fans. Ik trek hier lessen uit en zal elke sanctie van de club aanvaarden."

   

  Sarri wou ook nog iets kwijt: "Kepa en ik hadden een goed gesprek over het voorval. Er was sprake van een misverstand, maar hij beseft dat hij een grote fout maakte in de manier waarop hij reageerde. Hij heeft zijn excuses aangeboden. Het is aan de club om te beslissen of ze hem volgens de clubregels willen straffen, maar voor mij is de zaak gesloten. De prestatie van het team was heel positief en het is jammer dat dit incident onze inspanningen heeft overschaduwd. De focus ligt nu weer op de volgende match."

   

  Het laatste woord was voor Chelsea: de club besliste de doelman, die in de zomer voor 80 miljoen euro overkwam van Bilbao, een boete van een weeksalaris op te leggen. Volgens de Britse media gaat er zo 220.000 euro naar de Chelsea Foundation.

  Tweet van Chelsea: