• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wie volgt Terpstra op in vernieuwde E3 Harelbeke, zonder Eikenberg?

  Wat zie jij in de banner van de E3: een kikker of bloemenmeisjes?

  In Harelbeke werd vanmiddag het parcours en de banner van de 62e editie van de E3 Harelbeke voorgesteld. Op 29 maart zullen de renners niet over de Eikenberg en de Broeke moeten, maar de finale werd wel behouden.

  De Katteberg is na 28 kilometer de eerste helling van de dag. Vervolgens volgt niet meer de Wolvenberg, maar La Houppe. Vanaf de Knokteberg is het parcours bijna een blauwdruk van de omloop vorig jaar. Enkel de Eikenberg werd geschrapt voor de Berg ten Stene.

   

  "Wegenwerken lagen aan de basis van deze verschuivingen", zei koersdirecteur Philippe Vermeeren. "Onze finale hadden we eerder al onder handen genomen en daar werd niet meer aan geschaafd."


  "We werken op 29 maart zo'n 204 kilometer af. Die afstand is doorspekt met
  enkele pittige kasseizones en vijftien hellingen. Dit gegeven moet garant staan
  voor opnieuw een mooie wielerdag in en rond Harelbeke."

   

  De Nederlander Niki Terpstra mocht vorig jaar juichen in Harelbeke. Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet zorgden voor een Belgische tint op het podium.

  Is het een kikker of zijn het bloemenmeisjes?

  Het was ook uitkijken naar de nieuwe banner van de E3, want die deden de voorbije jaren heel wat stof opwaaien. In 2015 werd gekozen voor een opspelende damesjurk met blauwe slip en de spreuk 'Wie knijpt ze in Harelbeke?'. Door de grote controverse werd die banner uiteindelijk niet gebruikt.

   

  Dit jaar staat er een groene kikker op de banner, maar wie beter kijkt, ziet twee gebodypainte bloemenmeisjes die innig verstrengeld een kikker vormen. "Ik had dit ontwerp al heel lang in mijn hoofd, maar door de hetze met Bart De Pauw en de commotie rond 'Me Too' heb ik dat ontwerp voorzichtigheidshalve een jaartje laten rusten", zegt ontwerper Jacques Coussens.

   

  "Iedereen kent wel het verhaal van de kikker die gekust werd en veranderde in een prins. Wel dat beeld hebben wij nu opgenomen. De twee dames die gebodypaint werden, zijn onze bloemenmeisjes. Zij gaan de winnaar van de E3 Harelbeke kussen en hem zo tot prins maken. Dat maakt het plaatje compleet."

  Tweets: