• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vital Heynen verlaat straks Friedrichshafen: "100% focus op Polen"

  Vital Heynen leidde Polen vorig jaar naar de wereldtitel.

  Vital Heynen leidde Polen vorig jaar naar de wereldtitel.

  Volleybalcoach Vital Heynen verlaat Friedrichshafen na het seizoen. Dat deelde de Duitse recordkampioen maandag mee. De 49-jarige Limburger wil zich volledig op zijn job als bondscoach van Polen toeleggen.

  Vital Heynen had Friedrichshafen sinds de zomer van 2016 onder zijn hoede. Zondag leidde hij de club nog naar een 16e bekerwinst, de derde op rij. In de finale werd Lüneburg met 3-0 verslagen. De landstitel moest Friedrichshafen de voorbije jaren telkens aan Berlijn laten.

   

  Met Polen werd Heyen vorig jaar wereldkampioen, vier jaar nadat hij met Duitsland brons gepakt had op het WK. Heynen mikt nu vol op de Olympische Spelen van 2020. "Ik wil in Tokio een medaille pakken met Polen, maar eerst wil ik met Friedrichshafen nog kampioen worden", zegt Heynen.

   

  "Er zijn nog 5 of 6 teams die aanspraak kunnen maken op de titel en wij zijn er daar een van. We gaan voor elk punt moeten knokken. Onmiddellijk na het seizoen trek in naar Polen. Ik wil toch benadrukken dat ik Friedrichshafen niet voor een andere club verlaat. Ik zal me 100 procent op mijn taak als bondscoach concentreren. Dat gaat al mijn energie vergen."