• home
 • video
 • pas verschenen

  "Once-in-a-generation athlete" blesseert zich omdat schoen kapot springt

  Zion Williamson

  Zion Williamson en zijn indrukwekkende biceps.

  Kent u Zion Williamson al? Ja, proficiat dan bent u een echte basketbalkenner. Nee, hoog tijd om kennis te maken met dé sensatie van het universiteitsbasketbal in de Verenigde Staten. En zijn opmerkelijk schoenverhaal.

  Anti-climax door kapotte schoen

  Afgelopen nacht waren alle ogen in het Amerikaanse universiteitsbasketbal (NCAA) gericht op Durham, de thuishaven van topploeg Duke. Duke is voorlopig de competitieleider en nam het op tegen North Carolina, twee jaar geleden nog kampioen in de NCAA.

   

  De wedstrijd was amper 36 seconden bezig toen iets vreemds gebeurde. De schoen van speler Zion Williamson, dé sensatie in de NCAA dit seizoen, viel tijdens een dribbel uit elkaar. Williamson schoof uit en blesseerde zich daarbij aan de knie. Hij kon niet verder en zonder zijn sterspeler verloor Duke voor de tweede keer dit seizoen: 88-72.

   

  Niet de score, maar de schoen werd natuurlijk het gespreksonderwerp. De sportschoen, een Nike PG2.5 voor de kenners, was opengescheurd van de hiel tot aan de teen. Williamson zou er een "verstuiking aan de knie" aan hebben overgehouden, maar over de ernst van de blessure is voorlopig weinig bekend.

  "Once-in-a-generation athlete"

  Aandacht is Zion Williamson ondertussen wel gewoon. Daarvoor heeft hij geen gescheurde schoen nodig. Waarnemers zien in de 18-jarige power forward of small forward de grote favoriet om als eerste gekozen te worden bij de NBA-draft dit jaar.

   

  Hij is niet alleen de op een na best scorende speler in de NCAA dit seizoen, hij is met voorsprong de meest opwindende speler met zijn spectaculaire dunks, snelheid en atletische vermogen.

   

  En dat voor iemand van 2,01 meter groot, bijna 130 kilogram, en boomstronken van bovenarmen. Bovendien is Williamson bijna perfect tweehandig. NBA-ster Kevin Durant noemde hem al een "once-in-a-generation athlete". U begrijpt die woorden misschien beter als u onderstaande YouTube-compilatie bekijkt.

  Ticketprijs benadert de Super Bowl

  Figuren als Zion Williamson stuwen de populariteit van het universiteitsbasket naar ongekende hoogte. Niet alleen studenten willen een ticket om de kolkende sfeer mee te maken. De wedstrijd tussen Duke en North Carolina werd bijvoorbeeld ook bijgewoond door voormalig president Barack Obama (foto).

   

  Last-minute tickets voor de match werden op internet aangeboden voor bijna 3.000 euro. Daarmee komen ze in de buurt van de prijs die op internet gevraagd werd voor een ticket voor de Super Bowl.