• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko in Salzburg: "Groen gras? Dat is iets nieuws voor ons"

  Ivan Leko

  Ivan Leko: "Liever zo'n veld, want wij zijn ook een ploeg die graag voetbalt."

  Club Brugge bikkelt morgen met Salzburg om een plaatsje in de 1/8e finales van de Europa League. "Voor mij is dit zoals Kerstmis", zegt Club-coach Ivan Leko.

  Club Brugge verdedigt morgen een 2-1-voorsprong in Salzburg. De Oostenrijkers hebben in eigen stadion al sinds november 2016 niet verloren. "Daar hebben we het niet over gehad met de spelers", zegt Ivan Leko. "Vorige week dienden we Salzburg ook al een historische nederlaag toe. We zijn niet bezig met geschiedenis schrijven. We vragen ons gewoon af hoe we kunnen doorstoten in Europa."

   

  "Salzburg is op papier favoriet, maar dat waren Atletico, Dortmund en Monaco ook (de 3 ploegen die Club Brugge punten kon afsnoepen in de CL, red). We hebben bewezen dat we op dit niveau op resultaat kunnen spelen. We hebben al zo veel fantastische matchen gespeeld dit seizoen. Morgen hebben we er nóg eentje nodig."

   

  De grasmat in Oostenrijk ligt er piekfijn bij, een groot contrast met het schabouwelijke veld in Jan Breydel. "Groen gras, dat is iets nieuws voor ons", lacht Leko. "Het is beter zo, want wij zijn een ploeg die graag voetbalt."

   

  "Het wordt normaal gezien een totaal andere match dan vorige week. Ik verwacht een top Salzburg, met nog meer pressing. Het is uitkijken wie het beste voetbal kan brengen: Club Brugge of Salzburg? Voor mij is het morgen Kerstmis."

  Het interview met Ivan Leko

  De persconferentie met de Club-coach