• home
 • video
 • pas verschenen

  "Zondag om 16.30u zullen we weten wie de beste ploeg van het land is"

  Ivan Leko wil zondag de drie punten tegen Genk.

  Zondag spelen Club Brugge en Racing Genk de topper van de speeldag in de Jupiler Pro League. Club-trainer Ivan Leko tankte samen met zijn spelers heel wat vertrouwen na de zege tegen RB Salzburg in de EL. "Ik wil zondag een antwoord geven op de kritiek." Philippe Clement wil dan weer niet spreken van een sleutelduel. "De kloof blijft hoe dan ook groot."

  Leko: "Kregen niet altijd wat we verdienden"

  Een gemotiveerde Ivan Leko stond vandaag te pers te woord in aanloop naar de topaffiche tegen Genk. De Kroaat heeft er veel zin in. "Genk is een ploeg die ik heel graag zie voetballen. Ze zijn in vorm en alles loopt daar goed."

   

  "Maar in eigen huis willen we tonen wie we zijn en wat we kunnen. Ik wil zondag een antwoord geven op de kritiek van de voorbije weken. We gaan uit van onze eigen sterkte en passen onze filosofie niet aan. Zondag om 16.30u zullen we weten wie op dit moment de beste ploeg van het land is."

   

  Hoeveel deugd deed de zege van gisteren tegen RB Salzburg? "Ik lees overal dat er bij Club Brugge crisis is. Net daarom was de zege heel belangrijk gisteren. Winnen tegen een serieuze tegenstander, met onze eigen manier van voetballen, geeft veel vertrouwen."

   

  "We kregen de voorbije weken niet altijd wat we verdienden. Dat tast het vertrouwen wat aan. Maar de reactie van mijn spelers was heel goed. Zondag wil ik dat ook zien."

  Ik lees overal dat er bij Club Brugge crisis is. Net daarom was de zege heel belangrijk gisteren.

  Ivan Leko

  "Het veld is wat het is"

  Wat er zondag ook gebeurt, de kloof tussen Genk en Club Brugge blijft heel groot. "Ik wil niet rekenen", zegt Leko. "Het belangrijkste is zondag de zege. We blijven geloven in onze eigen kansen. In voetbal kan nu eenmaal alles snel veranderen."

   

  "We kregen de laatste wedstrijden ook enkele VAR-fases in het nadeel. Dat heeft ons punten gekost. Zondag wil ik dan ook de drie punten."

   

  Leko mag dan wel klaar zijn voor de topper van zondag, is het veld dat ook in het Jan Breydelstadion? "Het veld is wat het is. De terreinverzorgers hebben na de wedstrijd tegen Cercle fantastisch werk geleverd om de grasmat speelklaar te krijgen."

   

  "We spelen natuurlijk liever op een grasmat zoals in Wembley, maar dat is jammer genoeg niet het geval. We zullen er dan ook rekening mee moeten houden. Het is wat het is."

  We kregen de laatste wedstrijden ook enkele VAR-fases in het nadeel. Dat heeft ons punten gekost. Zondag wil ik dan ook de drie punten.

  Ivan Leko

  De volledige persconferentie van Ivan Leko:

  Clement: "Kloof blijft hoe dan ook groot"

  Voor Genk-trainer Philippe Clement wordt het zondag geen sleutelduel. "Zeker niet langs onze kant", zegt de ex-speler van Club Brugge een dag na de 0-0 in Praag. "Wat er ook gebeurt, we houden nog altijd een mooie kloof over."

   

  "Als we Club Brugge op 14 punten kunnen zetten, is dat heel veel. Maar ik ben geen man die veel rekent. Ik wil dat mijn ploeg altijd voor de zege gaat. Het is natuurlijk leuker om in deze situatie naar Brugge te gaan dan met een achterstand."

   

  Welke invloed zal het slechte veld hebben? "We hebben tegen Slavia Praag al een voorsmaakje gehad. We zullen directer moeten spelen en ons daarop instellen."

   

  "Mijn groep verteerde de voorbije maanden de opeenvolging van wedstrijden heel goed. Ik mis nu wel een aantal spelers en daardoor zijn er minder wisselmogelijkheden. Maar mijn groep is klaar voor zondag."

  Als we Club Brugge op 14 punten kunnen zetten, is dat heel veel. Maar ik ben geen man die veel rekent. Ik wil dat mijn ploeg altijd voor de zege gaat.

  Philippe Clement

  De babbel met Philippe Clement: