• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome krijgt hartverwarmend onthaal in Colombiaans voetbalstadion

  Chris Froome en ploegmaat Egan Bernal poseren met een Colombiaanse jongen.

  Vandaag gaat in Colombia de rittenkoers Colombia Oro y Paz van start. Naast de thuisrenners is Chris Froome de grote blikvanger in Colombia en hij kreeg een warm welkom bij de ploegenvoorstelling in een voetbalstadion.

  Colombia is wielergek en dat werd passend geïllustreerd bij de ploegenvoorstelling in een voetbalstadion in Medellin. Rigoberto Uran - een ware held in zijn thuisland - kreeg wellicht de grootste ovatie, maar ook Chris Froome werd luid toegejuicht.

   

  Dat is een groot contrast met het boegeroep dat de renner van Sky kreeg bij de teampresentatie van de Tour de France afgelopen zomer. "Overweldigend", zegt Froome over het onthaal in een mini-docu van Sky over hun Colombiaanse trainingskamp.

   

  "Hartverwarmend ook als je denkt dat ik een van de grote rivalen ben van Nairo Quintana en Rigoberto Uran. Ze hadden me kunnen zien als een vijand, maar dat heb ik helemaal niet gevoeld." Froome dankte dan ook alle Colombianen voor hun gastvrijheid. Vorig jaar won Froomes ploegmaat Egan Bernal de rittenkoers in Colombia.

  Bekijk foto's van de indrukwekkende ploegenvoorstelling

  Froome met zijn ploegmaats, waaronder 3 Colombianen.

  Froome en Egan Bernal poseren met een Colombiaanse jongen.

  Iljo Keisse filmt de ploegenvoorstelling.

  Iljo Keisse is de enige Belg bij Deceuninck-Quick Step.

  De Colombiaanse wielerfans zijn dol op Rigoberto Uran.

  Duizenden wielerfans waren in het voetbalstadion in Medellin.

  Froome en co waren al op trainingskamp in Colombia