• home
 • video
 • pas verschenen

  Federer kijkt niet meer naar ranking: "Wimbledon is grootste doel"

  Roger Federer gelooft nog in een 21e grandslamtitel.

  Roger Federer (37) is voor het eerst in bijna twee jaar uit de top 5 van de ATP-ranking gevallen, maar daar ligt de Zwitser niet van wakker. Een negende eindzege op het gras van Wimbledon staat wel hoog op het verlanglijstje.

  Roger Federer moest op de Australian Open nog het hoofd buigen voor de 17 jaar jongere Stefanos Tsitsipas in de 1/16e finales. De titelverdediger van 2018 moest dan ook veel punten inleveren op de ATP-ranking en zakte van de derde naar de zesde plek.

   

  Maar de Zwitser heeft zijn zinnen op een negende eindzege op Wimbledon gezet. "Zonder twijfel is Wimbledon mijn grootste doel dit jaar", zei hij. Verder staan ook Dubai (25 februari-2 maart), Indian Wells
  (7-17 maart) en Miami (20-31 maart) hoog genoteerd."

   

  "Ik zou graag goed spelen in die drie toernooien, om zo gelanceerd te beginnen aan het gravelseizoen en zeker Wimbledon. Op het einde van het seizoen wil ik er nog staan op de Laver Cup en de Masters."

   

  Federer verklapte zijn doelen bij de voorstelling van de derde editie van de Laver Cup in Genève. De Zwitser kreeg de steun van Björn Borg om het evenement wat persaandacht te geven.

  Roger Federer stelde in Genève de derde editie van de Laver Cup voor: