• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-coach van Goffin gaat in zee met Halep

  Simona Halep.

  Halep heeft een nieuwe coach overgehouden aan de Australian Open.

  Thierry Van Cleemput is de nieuwe coach van Simona Halep (27). De voormalige nummer 1 van de wereld was zonder coach aan het seizoen begonnen en rekent nu op Van Cleemput, die de samenwerking met David Goffin na de Australian Open voor bekeken hield.

  David Goffin werd op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen, uitgeschakeld in de derde ronde. Daags na die exit maakte de beste Belgische tennisser bekend dat er een punt werd gezet achter de samenwerking met coach Thierry Van Cleemput.

   

  Van Cleemput werd na die aankondiging al in de entourage van Simona Halep gesignaleerd en dat geflirt is nu omgezet in een concrete samenwerking. Halep, de nummer 3 van de wereld, nam na vorig seizoen afscheid van haar coach Darren Cahill.

   

  Vorige maand werd ze in Melbourne uitgeschakeld door Serena Williams in de vierde ronde. Komend weekend speelt Halep met Roemenië in de Fed Cup, volgende week zal het duo voor het eerst samenwerken in Doha.