• home
 • video
 • pas verschenen

  Pro League roept Bölöni op het matje na uithaal naar de scheidsrechter

  Laszlo Bölöni.

  Laszlo Bölöni ging verhaal halen bij de ref.

  Het interview van Antwerp-coach Laszlo Bölöni na de match tegen Standard van vorige vrijdag krijgt nog een staartje. Bölöni spaarde zijn kritiek op de arbitrage niet en wordt op het matje geroepen.

  "Het reglement, dat van kracht is sinds 1 januari van dit jaar, stipuleert dat bij verklaringen die de integriteit of het respect voor de scheidsrechter kunnen aantasten, deze door het management van de Pro League worden voorgelegd aan de ad-hoc commissie bevoegd voor de uitvoering van dit reglement", laat de Pro League weten.

   

  De commissie bestaat uit ex-trainer Ariël Jacobs (65), ex-speler Gonzague Vandooren (39) en ex-ref Alexis Ponnet (78) en moet dus voor het eerst in actie komen.

   

  "Deze commissie zal de beschuldigde horen en zijn advies voorleggen aan het management van de Pro League die verdere stappen onderneemt. Mogelijke sancties zijn een opgelegde vergoeding van 5.000 euro bij een eerste veroordeling tot 10.000 euro in geval van recidive."

   

  "De opgelegde vergoedingen worden integraal geïnvesteerd in acties die het imago en de werking van het arbitragekorps versterken."

  Extra Time over Bölöni

  Antwerp speelde vrijdag 1-1 gelijk tegen Standard. Coach Laszlo Bölöni was niet te spreken over de rode kaart van Antwerp-speler Lamkel Ze en over de tussenkomst van de videoref bij het doelpunt van Standard. Bekijk hieronder een gesprek in Extra Time over de uithaal van Bölöni.