• home
 • video
 • pas verschenen

  Rutten na nederlaag bij debuut: "POI halen niet vanzelfsprekend, maar dat wist ik al"

  Fred Rutten.

  Fred Rutten.

  Fred Rutten ging bij zijn eerste competitiematch met Anderlecht de boot in op het veld van Gent. De Nederlandse trainer liet geen grote emoties zien na de wedstrijd, "maar deze nederlaag doet wel pijn", gaf hij toe. "Transfers? Op meerdere posities is er wel nog wat wenselijk."

  Het is niet het debuut waar je als trainer van droomt bij paars-wit, een 1-0-nederlaag op bezoek bij Gent. "Dit doet best wel pijn, maar er zijn nog 8 matchen. Play-off I halen zal niet zo vanzelfsprekend zijn, maar dat wist ik al. We moeten heel hard werken", herhaalde Fred Rutten.

   

  "In de 1e helft stond het wel goed en was de partij in balans. Maar na de gedwongen wissel van Pieter Gerkens raakten we de grip op de wedstrijd een beetje kwijt. Dan zie je dat we tekort komen. Zeker na de rode kaart was de wedstrijd gelopen. Ik neem Amuzu niets kwalijk, maar hij zal toch moeten leren dat dit soort acties zijn ploeg in de problemen kan brengen. Op zijn leeftijd kan zoiets wel eens gebeuren, maar als speler van Anderlecht moet je op dat moment slimmer zijn."

   

  "In balbezit zijn we soms heel slordig en dan staat het verdedigend verkeerd. Dat kwaaltje was er al in de eerste seizoenshelft. Toen ik hier aan de slag ging, merkte ik een chronisch gebrek aan vertrouwen. Het medicijn daarvoor is resultaat halen. En ik geloof ook wel dat die fouten die we nu maken er nog uit kunnen."

   

  Is de kern te klein om nog iets te betekenen in de titelstrijd? "Ik wil eerst een goede analyse maken van de match, daar moet ik even over nadenken. Het is wel een feit dat er in de eerste helft een redelijk sterk Anderlecht stond en dat het na de wissels duidelijk minder was. Ik denk nogal zwart-wit en nu is het zwart, dus dan zeg ik dat er op vlak van transfers op meerdere posities nog wel wat wenselijk is."

  Bekijk de persconferentie na de wedstrijd:

  Kums: "Iedereen wint achter ons, dus de druk wordt groter"

  Sørloth: "Scoren in mijn 1e match in België is fantastisch"