• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht neemt afscheid van Devroe: "Er was geen plaats meer voor hem"

  Luc Devroe

  Luc Devroe werd afgerekend op zijn falende transferbeleid.

  Na iets meer dan een halfjaar stapt Luc Devroe al op bij Anderlecht. Marc Coucke had hem als technisch directeur meegenomen van Oostende, maar na de komst van onder meer Frank Arnesen was zijn rol bij paars-wit snel uitgespeeld.

  Luc Devroe had bij Anderlecht moeten uitgroeien tot de nieuwe Herman Van Holsbeeck, maar zijn eerste transferperiode (met onder meer forse bedragen voor Vranjes en Sanneh, die niet konden overtuigen) pakte al meteen verkeerd uit.

   

  Devroe werd daar - ook door zijn wapenbroeder Marc Coucke - snel voor afgerekend. Door de komst van Michael Verschueren als sportief directeur en daarna Frank Arnesen als technisch directeur werd Devroe buitenspel gezet. Toen al was duidelijk dat hij geen toekomst had bij de club.

   

  "We willen Luc bedanken voor het werk dat hij geleverd heeft. Er was geen plaats meer voor hem sinds de komst van Arnesen", is Verschueren eerlijk. "We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière."